HomeTeknologji

Kompania që duam/ Ja çfarë të drejte u jep Apple punëtorëve të saj

Apple u dërgoi një mesazh punonjësve të Premten që ishte mbresëlënës duke pasur parasysh reputacionin e saj për fshehtësi: një kujtesë që punëtorët mund të diskutojnë pagat, orët dhe kushtet e punës. Njoftimi erdhi pasi disa punonjës e kanë shtyrë Apple të bëjë më shumë për të siguruar që të mos ketë boshllëqe të padrejta në paga në të gjithë kompaninë.

Në një postim në një faqe të brendshme, Apple tha se politikat e saj nuk i pengojnë punonjësit të “flasin lirshëm” për kushtet e punës, sipas Reuters.

“Ne inkurajojmë çdo punonjës me shqetësime t’i rrisë ato në mënyrën se si ndihet më rehat, brenda ose jashtë,” thuhet në postim.

Politika e sjelljes së biznesit të Apple tashmë përfshinte gjuhën që deklaronte se punëtorët nuk ishin të kufizuar në aftësinë e tyre për të diskutuar mbi pagat, orët dhe kushtet e punës, e cila përgjithësisht mbrohet nga ligji i SHBA. Por punonjësit që kanë folur gjatë muajve të fundit janë përballur me rezistencë, tha ish-menaxherja e programit të Apple, Janneke Parrish.

Parrish, e cila u pushua nga puna pasi luajti një rol udhëheqës në aktivizmin e punonjësve, tha se shpreson që mesazhi i Apple do t’ua lehtësojë rrugën të tjerëve.

“Hapi i parë është të sigurohemi që njerëzit të jenë të vetëdijshëm për të drejtat e tyre,” tha ajo.

Apple ka thënë më parë se nuk diskuton çështje specifike të punonjësve dhe është “thellësisht e përkushtuar për të krijuar dhe mbajtur një vend pune pozitiv dhe gjithëpërfshirës”. Lëvizja vjen mes një shtytje më të gjerë nga punëtorët e Silicon Valley për të folur për kushtet e tyre të punës dhe ndikimin e teknologjisë në shoqëri.

Në fillim të kësaj jave, një tjetër aktiviste e shquar, inxhinierja softuerike e Apple, Cher Scarlett, shkroi në Twitter se ajo po largohet nga kompania. Scarlett ngriti një akuzë në Bordin Kombëtar të Marrëdhënieve të Punës duke pretenduar se Apple ndaloi diskutimet e pagave midis punonjësve. Avókatí i saj, Aleksandr Felstiner, tha se çështja ishte zgjidhur dhe akúzá do të tërhiqej. 

Scarlett dhe Parrish punuan së bashku në “#AppleToo”, një grup përmes të cilit punonjësit aktualë dhe të mëparshëm kanë ndarë histori të asaj që ata e quajnë ngácmím dhe dískriminim.

Apple është i njohur për kulturën sekrete, që synon të mbajë të fshehta detajet e produkteve të reja. Punonjësit ndonjëherë nuk janë të vetëdijshëm për të drejtën e tyre për të folur për tema të tilla si paga dhe kushtet e punës, tha Parrish.

Ashley Gjovik, një menaxhere e lartë e programit inxhinierik, e cila u pushua nga Apple në shtator pasi ngriti shqetësime për ngacmimet dhe sigurinë në vendin e punës, ka ngritur akuza ndaj NLRB në të cilat ajo pretendon se politikat e Apple shkelin Aktin Kombëtar të Marrëdhënieve të Punës.


TË NGJASHME