HomeShowbiz

Koncerti “Së bashku në shtëpi” Mblodhi 127 milion dollarë në luftën ndaj koronavirus

Koncerti virtual i realizuar të shtunën “Një Botë: Së bashku në shtëpi” mblodhi 127.9 milion dollarë për punonjësit e kujdesit shëndetësor dhe lehtësimin nga koronavirus, sipas Global Citizen.

Performancat e transmetuara globalisht u organizuan nga Organizata Botërore e Shëndetit dhe Global Citizen, në bashkëpunim me Lady Gaga, e cila këndoi gjatë rrjedhës së drejtpërdrejtë dy-orëshe.

Dhjetra artistë të famshëm performuan nga shtëpia ndërsa u strehuan në shtëpi gjatë pandemisë koronavirus. Përveç Gagas, Taylor Swift, The Rolling Stones, Billie Eilish, Lizzo, Jennifer Lopez, Keith Urban, Jennifer Hudson dhe shumë më tepër u shfaqën dhe treguan mbështetjen e tyre.

Nga gjithsej 127.9 milion dollarë në total, 55.1 milion dollarë do të shkojnë në Fondin e Përgjigjes së Solidaritetit COVID-19 dhe 72.8 milion dollarë do të përfitojnë punonjësit lokalë dhe rajonalë. Global Citizen nisi fondin si përgjigje ndaj pandemisë së përhapjes së koronavirusit muajin e kaluar. Fondi siguron që pacientët dhe punonjësit e kujdesit shëndetësor në të gjithë botën të kenë qasje në teste dhe trajtim, gjithashtu do të ndihmojnë në zhvillimin e një vaksine.

Pas përfundimit të koncertit, Gaga ka thënë “Unë jam shumë e përulur që kam qenë pjesë e këtij projekti”. Gjatë transmetimit, ajo këndoi një interpretim të këngës “Smile” nga Charlie Chaplin dhe ju bashkuan Celine Dion, Andrea Bocceli dhe John Legend në një harmoni katër-pjesëshe të “The Prayer”.

Diku tjetër në livestream, Shawn Mendes dhe Camila Cabello dhanë një shfaqje duet me këngën “What a Wonderful World”, Stevie Wonder këndoi Bill Withers “Lean on Me” dhe Lizzo këndoi “A Change Is Gonna Come.”

©G.T/GotaNews


TË NGJASHME