HomeSociale

Kontrata fiktive dhe punësime në të zezë të shqiptarëve, aksion i gjerë nga 140 policë në Gjermani

Një operacion i gjerë i policisë gjermane është zhvilluar mbrëmjen e së mërkurës duke kryer kontrolle në restorante dhe banesa.

Mediat gjermane shkruajnë se janë 140 oficerë policie, të cilët kontrolluan tetë restorante dhe apartamente në Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg dhe Saksoni, duke siguruar prova të gjera.

Operacioni ishte drejtuar kundër dy burrave, të cilët dyshohet se kanë sjellë njerëz nga jashtë për në Gjermani. Këto u punësuan më pas sipas policisë në punë të pasiguruar në restorante.

Hetuesit supozojnë se kontrabandistët e dyshuar, të cilët vetë janë me origjinë nga Maqedonia, kanë organizuar qëndrimin dhe punësimin e paligjshëm në gastronomi për shtetasit shqiptarë dhe maqedonas që kanë hyrë në mënyrë të paligjshme në vend.

Njerëzit ishin të punësuar në kushte të pafavorshme pune dhe atyre iu refuzua punësimi, thotë Torsten Tamm, zëdhënës i Policisë Federale në Bad Bramstedt.

Bastisja e kryer nën kujdesin e avokatit të rrethit Stralsund, ku “identifikoi katër persona të paautorizuar, dy shqiptarë dhe dy shtetas të Maqedonisë”, thotë Tamm.

Sipas Tamm, në rast të një dënimi, burrat përballen me burgim deri në dhjetë vjet.

Aksioni u drejtua posaçërisht kundër tetë burrave të dyshuar të moshës 31 deri në 68 vjeç me shtetësi gjermane, maqedonase, shqiptare dhe turke.

Sipas policisë, ata kanë rekrutuar punëtorë në Shqipëri, me kontrata fiktive të punësimit, me viza dhe pasaporta të rreme italiane ose greke.


TË NGJASHME