HomePolitikë

Koronavirusi/ Samiti G-20 jep shifrën marramendëse për të shpëtuar ekonominë botërore

Për të bërë të mundur shmangien e një kaosi ekonomik botëror, liderët e G20-ës, kanë vendosur të japin shumën prej 5 trilionë dollarësh. Video-konferenca, kryesohet nga mbreti Arabisë Saudite Salman dhe në të marrin pjesë liderë si presidenti SHBA-ve Donald Trump, presidenti rus Vladimir Putin etj.

“Ndërsa bota përballet me pandeminë COVID-19 dhe sfidat ndaj sistemeve të kujdesit shëndetësor dhe ekonomisë globale, ne thërrasim këtë samit të jashtëzakonshëm të G20-ës për të bashkuar përpjekjet drejt një reagimi global”, tha mbreti saudit, në hapje të video-konferencës.


TË NGJASHME