HomePolitikë

Kosovë, mbyllen qendrat e votimit në komunat veriore

Janë mbyllur qendrat e votimit në Mitrovicën Veriore, Leposaviq, Zveçan dhe Zubin Potok Demokracia në Veprim në një konferencë për media, ka njoftuar se procesi i zgjedhjeve për kryetar të komunave: Mitrovicë e Veriut, Leposaviq, Zveçan dhe Zubin Potok, ka shkuar në mënyrë të rregullt.

Sipas DNV dalja e qytetarëve në votime deri në ora 16:00 ishte 35%.

DNV ka bërë të ditur se krahasuar me zgjedhjet e vitit 2017, dalja e qytetarëve në zgjedhje ishte më e madhe.

Lista Serbe, Partia Demokratike e Kosovës dhe Lëvizja Vetëvendosje, janë në garë për këto vota në zgjedhjet e jashtëzakonshme për kryetarët e katër komunave, Mitrovicë e Veriut, Zubin Potok, Zveçan e Leposaviç.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve tha se janë hapur 44 qendra të votimit me gjithsej 87 vendvotime dhe procesi është tash për tash i rregullt dhe pa ndonjë vështirësi.
Votimet po ndiqen nga 464 vëzhgues vendas e ndërkombëtarë, përfshirë edhe ata të Bashkimit Evropian dhe 12 ambasadave të huaja si dhe Organizatës për Siguri e Bashkëpunim në Evropë.


TË NGJASHME