HomeSociale

Kosovë, vizitë nga ekspertët e BE-së kundër terrorizmit

Policia e Kosovës sot është vizituar nga një delegacion ekspertësh kundër terrorizmit  të BE-së, të cilët u pritën nga drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës Rashit Qalaj me bashkëpunëtorë të tij.

Temë e diskutimit  me ekspertët e BE-së ishte identifikimi i nevojave, si dhe të përpunohen bashkërisht veprimet prioritare të bëra për Kosovën në luftën kundër terrorizmit, parandalimin dhe luftimin e ekstremizmit të dhunshëm, si dhe kushtet për zbatimin e tyre dhe mundësitë për mbështetjen nga BE-ja për veprimet prioritare.

Sipas Policisë, ekspertët nga BE-ja shprehën vlerësimin e lartë për përkushtimin dhe përkrahjen e Kosovës në hartimin e Planit të Përbashkët të Veprimit kundër terrorizmit për Ballkanin Perëndimor, ku angazhimi dhe bashkëpunimi i Kosovës në këtë fushë të rëndësishme u mirëprit edhe nga shtetet anëtare të BE-së.


TË NGJASHME