HomeLajme

KPA shkarkon nga detyra gjyqtarin e Tiranës (Emri)

KPA ka vendosur shkarkimin nga detyra të gjyqtarit Astrit Faqoli, pasi kaloi me sukses vettingun, por u ankimua nga Komisioni Publik.

KPA thekson se shkak është bërë mosdeklarimi i saktë i pasurisë. Kujtojmë se KPK e konfirmoi në detyrë, por Komisioni Publik e ankimoi vendimin për gjyqtarin, duke theksuar: Në vlerësimin e Komisionerit Publik, në rastin konkret, konfirmimi në detyrë i subjektit të rivlerësimit nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit është bërë në interpretim të gabuar të ligjit dhe të provave të administruara gjatë hetimit administrativ.


TË NGJASHME