HomePolitikë

Kriza politike, përfaqësuesi politik i Uashingtonit: T’i hapet rruga dialogut

Kreu i Komisionit të Jashtëm në Kongresin Amerikan, Eliot L.Engel, ka reaguar për situatën politike në të cilën po kalon vendi kohët e fundit. Teksa ka shprehur shqetësimin për situatën e tensionuar në javët e fundit, ai thotë se palët politike nuk duhet që t’ia lejojnë vetes dhunën, ndërsa shton se duhet me patjetër që t’i hapet rruga dialogut.

Deklarata e plotë:

Shqipëria ka bërë hapa të mëdha që prej viteve të saj nën diktaturën e Hoxhës dhe populli shqiptar ka investuar shumë për të parë rrënjët e demokracisë së tyre. Marrëdhënia e fortë dhe e ngrohtë e SHBA-Shqipëri ka ndihmuar në nxitjen e këtyre zhvillimeve. Prandaj, unë jam shumë i shqetësuar nga ajo që dëshmoj në ditët dhe javët e fundit, pasi udhëheqësit politikë shqiptarë duket se kanë arritur një bllokim politik.

Në një përpjekje për të zvogëluar tensionet dhe për t’u larguar nga konfrontimet, u bëj thirrje të gjitha palëve të ushtrojnë kufizimet më të mëdha dhe të ndalojnë të gjitha aktet e dhunës. Ky mosmarrëveshje mund të zgjidhet vetëm me dialog dhe sipas sundimit të ligjit.

Shqipëria është anëtare e NATO-s dhe meriton një të ardhme evropiane, por krizat e përsëritura rreth zgjedhjeve e dëmtojnë atë rrugë përpara. Unë i bëj thirrje popullit shqiptar të rifitojë veten për një angazhim politik paqësor dhe për një proces zgjedhor të denjë për një anëtar të familjes demokratike të Atlantikut të Veriut të kombeve demokratike.


TË NGJASHME