HomePolitikë

Kryeministri i Australisë me origjinë shqiptare ngjall debat/ Gazetari i CNN: Ai është…

Me siguri që sapo lexoni “Albanese” diku u vjen ndërmend Shqipëria dhe për këtë arsye mbiemri i kryeministrit të Australisë, Anthony Albanese, është kthyer në një temë qëndrore në mediat vendase dhe të huaja, teksa edhe grekët pretendojnë se Anthony është me origjinë Helene.

Sipas britanikeve “The Guardian” dhe “Daily Mail”, fjala “Albanese” është një term që i referohet qytetarëve me origjinë shqiptare, por me banim në Italinë jugore.

Po ashtu për origjinën e re të Kryeministrit të Australisë ka komentuar edhe gazetari i CNN, Andrew Kaczynski.

Kaczynski shkruan në Twitter:

“Ai është shqiptar i Italisë. Mbiemri i tij është Albanese. Është arbëresh, siç jam edhe unë!”


TË NGJASHME