HomeLajmi i Fundit

Kryeprokurori i ri, Olsian Çela merr sot detyrën

Kuvendi i Shqipërisë ka zgjedhur dje Kryeprokurorin e ri me anë të një votimi të fshehtë.

Kuvendi ka votuar me 101 vota pro kandidaturën e Olsian Çelës si Kryeprokuror për shtatë vitet e ardhshme. Ai do të zëvendësojë në këtë detyrë Arta Markun.

Për Arta Markun Kuvendi ka votuar me 11 pro 22 kundra dhe 78 abstenim, e ndërsa për Fatjona Memçaj 8 kanë qenë pro, 16 kundër dhe 87 abstenim.

Ndërkohë sot pritet që të bëhet prezantimin i tij dhe dorëzimi i detyrës. Olsian Çela është parë të hyjë në Prokurorinë e Përgjithshme.