HomeLifestyle

Kujdesuni për gojën dhe këmbët, sot më 6 gusht

Sot më 6 gusht do të kujtojmë dy ngjarje që janë shumë të lidhura me rutinën tonë të përditshme.

Dita kombëtare e freskis së gojës!

Një çumçakiz me mente dhe një buzëqeshje sot më 6 gusht në ditën kombëtare të freskis së gojës. Dita kërkon vlerësimin e higjenës orale dhe rëndësinë e saj. Stomatologët dhe profesionistët e kujdesit oral, duartrokasin ditën e dedikuar për të luftuar frymën e keqe.

Higjiena e gojës dhe fryma e freskët janë të lidhura me pjesën e zakoneve të shëndetshme, të përditshme. Me kalimin e kohës, kujdesi i dobët i dhëmbëve do të shkaktojë erë në gojë. Sigurisht, ushqimet që hamë kontribuojnë edhe në frymën e keqe. Sidoqoftë, fryma e keqe mund të jetë një simptomë e një gjendje shëndetësore ose efekt i një ilaçi.

Ndaj mos harroni pastroni gojën çdo ditë dhe pini shumë ujë për ta mbajtur gojën të freskët.

Tips for Fresh Breath & Oral Hygiene | Dunbar Dental Centre

Dita kombëtare e këmbëve!

Gjithashtu sot me 6 gusht kujtohet dita kombëtare e këmbëve. Dita inkurajon t’u kushtojmë vëmendje këmbëve dhe gishtërinjëve.

Shëtisni në barin e freskët dhe jepini pak jetë këmbëve tuaja. Një gjë tjetër që gishtërinjtë e zhveshur dëshirojnë të bëjnë është futja në ujë ndaj pse mos të notoni e të kënaqni veten.

Një mënyrë tjetër për të parë këtë ditë është duke bërë blerje këpucësh. Këpucët e përshtatshme bëjnë që këmbët të jenë të lumtura. Ndaj sot kujdesuni për këmbët tuaja sot.

J-41 Footwear: National Wiggle Your Toes Day

Sot kujdesuni për trupin tuaj veçanërisht për gojën dhe këmbët.


TË NGJASHME