HomeLifestyle

Kur është muaji më i mirë për të shitur një shtëpi?

Shitja e një shtëpie mund të jetë stresuese. Ju duhet të merreni me agjentë të pasurive të patundshme, planifikimin, lëvizjen dhe ndryshimet e jetës që vijnë shpesh me shitjen e një shtëpie.

Sigurisht, ju gjithashtu dëshironi një çmim të mirë. Dhe nuk doni të prisni përgjithmonë që shtëpia juaj të shitet pasi të merrni vendimin ta shesni.

Pra, cili është muaji më i mirë për të shitur një shtëpi? Zgjedhja e kohës më të mirë për të shitur një shtëpi mund t’ju ndihmojë të merrni çmimin më të mirë, si dhe ta shesni më shpejt! Vazhdoni të lexoni për disa këshilla të shkëlqyera se kur duhet ta nxirni shtëpinë tuaj në shitje.

1. Muaji më i mirë për të shitur një shtëpi

Përgjigja e shkurtër e pyetjes është maj. Për të qenë specifik, 1-15 maj është përgjithësisht koha më e mirë për të shitur shtëpinë tuaj. Në përgjithësi, shtëpitë në Shtetet e Bashkuara që janë në shitje në atë periudhë, shesin gjashtë ditë më shpejt dhe shesin për rreth 1.600 dollarë më shumë.

Ky është rregull shumë i përgjithshëm, sidoqoftë. Ka specifika të tjera për t’u marrë parasysh në varësi të disa faktorëve të listuar më poshtë.

How to Sell a Home and Buy a New One (at the Same Time) | Moving.com

2. Koha e duhur

Ndërsa është e vërtetë që, mesatarisht, maji është muaji më i mirë, nuk është i vërtetë në çdo rast. Kjo për shkak se ajo që me të vërtetë qëndron rreth majit në shumë vende është se përmban mot të këndshëm. Kjo i bën njerëzit më të lumtur dhe të mendojnë më pozitivisht për blerjen e një prone.

Por moti ndryshon në të gjithë vendin. Çfarë është me të vërtetë e rëndësishme është që është një sezon i këndshëm në çfarëdo zone.

Për shembull, maji është shumë i nxehtë, madje koha më e mirë e vitit në Texas, Alabama, ose California. Në vend të kësaj, provoni dhjetorin, kur moti është me të vërtetë shumë i bukur.

Në vende si Denver, njerëzit me të vërtetë e vlerësojnë verën dhe dimrin për shkak të aktiviteteve të ndryshme në natyrë që ofron çdo sezon. Për shkak të kësaj, sezoni nuk ka shumë rëndësi për shitjen e shtëpisë tuaj.

Pra, ekzistojnë disa dallime rajonale, por moti i këndshëm është më i miri.

In Need to Sell the House | DinK off Architects

3. Ekonomia lokale

Ekonomia lokale dhe tregu i banesave luajnë një rol të rëndësishëm në kohën e duhur. Edhe nëse tregu i përgjithshëm i banesave po shkon në një drejtim të caktuar, lagja lokale mund të ketë ulje-ngritjet e veta.

Nëse shtëpitë janë shitur për çmime gjithnjë e më të larta në lagjen tuaj kohët e fundit, ju mund të dëshironi të prisni disa muaj për të marrë një çmim edhe më të lartë. Sigurisht, ju nuk doni të prisni shumë gjatë, përndryshe, ju do të humbisni trendin.

Nga ana tjetër, nëse lagja ka shtëpi që nuk po i shesin mw çmime të kënaqshme, mund të dëshironi të dilni para se tregu të keqësohet vërtet në atë zonë.

Planifikimi i qytetit lokal ose konsideratat e tjera lokale mund të jenë gjithashtu të rëndësishme. Nëse qyteti po planifikon një autostradë ose një tipar tjetër ndërhyrës, ju mund të dëshironi të lëvizni më shpejt. Nëse do të ketë një park të ndërtuar nga shtëpia juaj, është më mirë ta prisni atë në mënyrë që vlera e pronës të rritet.

How to sell a house | http://tutorcasts.org

4. Rrethanat personale

Një tjetër konsideratë e madhe e kohës më të mirë për të shitur shtëpinë tuaj janë rrethanat tuaja personale të jetës. Ju jo gjithmonë mund të jeni në gjendje ta shesni shtëpinë tuaj në muajin e përsosur të vitit.

Puna juaj, marrëdhënia, gjendja financiare, apo edhe thjesht gjendja juaj emocionale mund të përcaktojë se kur është koha më e mirë për të shitur shtëpinë tuaj.

Nëse merrni një hit financiar, si humbja e punës, ju mund të dëshironi të shisni shpejt dhe zvogëloni për të përmbushur qëllimet. Jo të gjithë kanë burimet për të pritur, dhe ka shumë përfitime të shitjes së shtëpisë tuaj me para.

Nëse mund të shmanget, është më mirë të mos e shesni shtëpinë tuaj nën stres emocional, dhe kështu, koha më e mirë për të shitur mund të jetë kur të zgjidhet një situatë personale.

To Sell or Not to Sell Now...

5. Pranvera

Pranvera është një sezon i duhur për shitjen e shtëpisë tuaj për shkak të motit, por edhe sepse përshtatet bukur me fundin e vitit shkollor. Prindërit shpesh presin që viti shkollor të përfundojë para se të lëvizin.

Kështu që deri në maj, ata janë gati për të blerë dhe kanë një verë në shtëpinë e re para se shkolla të fillojë përsëri.

Një dobësi është se ka shumë konkurrencë në pranverë. Pra, nëse shtëpia juaj nuk është në gjendje të përsosur, do të ishte mirë të provoni një sezon tjetër.

Selling Houses Online: A Few Tips to Keep in Mind | Designbeep

6. Vera

Si pranvera, vera shpesh ofron mot të mirë dhe ditë të gjata, me diell. Kjo e bën blerjen e shtëpive më të lehtë për blerësit, dhe për këtë arsye edhe më mirë për shitësin. Moti në disa vende mund të jetë edhe më i parashikueshëm.

Në korrik ose gusht, ka një nxitim më të madh për t’u vendosur para fillimit të vitit shkollor. Kjo mund të funksionojë në favor të shitësit.

Dobësitë në zonat më të nxehta është se në të vërtetë është shumë e ngrohtë për të qenë e këndshme.

Advertise To Rent - Buy / Sell Property Online Free | Sell My House

7. Vjeshta

Kjo është një kohë më e ngadaltë për shitje dhe blerje. Pjesa e mirë është që kontraktorët dhe ekuipazhet e ndërtimit ka të ngjarë të jenë më të disponueshëm. Kështu që, nëse keni nevojë të rregulloni disa pjesë të shtëpisë, vjeshta mund të jetë një kohë e mirë për të punësuar dikë.

Should You Remodel or Rebuild Your House? - Rapid Restoration & Construction

8. Dimri

Kjo është koha më e ngadaltë e vitit për blerjet e shtëpive, kështu që të këqijat janë mjaft të dukshme. Më pak njerëz që blejnë shtëpi do të thotë më pak kërkesë dhe një çmim më i ulët.

Një pjesë e mirë e mundshme është se nganjëherë agjentët e pasurive të patundshme janë duke u përpjekur për të përmbushur qëllimet e fundvitit dhe mund të punojnë shumë për të marrë një çmim të mirë pak para fundit të vitit.

7 Reasons to Buy a House in the Winter

Maji është shpesh muaji më i mirë për të shitur një shtëpi. Por mos u shqetësoni nëse kjo nuk ju përshtatet orarit tuaj ose nevojave personale. Ka shumë arsye të mira për të pritur derisa koha të jetë e përshtatshme për ju. Mundohuni të përfitoni sa më shumë nga procesi i shitjes!


TË NGJASHME