HomeUdhëtime

Kush është populli më i ndershëm në botë?

Nëse të humb dicka në Tokio, Japoni, me siguri që do ta gjesh shumë shpejt! Me një popullsi deri në 14 milionë njerëz, miliona sende humbin çdo vit.

Në vitin 2018, mbi 545,000 karta identiteti iu kthyen pronarëve të tyre nga Policia Metropolitane e Tokios.

Po kështu, 130,000 telefonë celularë dhe 240,000 kuleta u rikthyen. Shpesh këto sende kthehen në të njëjtën ditë që humbin.

Normat kulturore, fetare dhe policët miqësorë të lagjes, e bëjnë të lehtë këtë gjë në Tokio.

Ekziston një ide që japonezët motivohen nga “frika” dhe prirja e tyre është të mendojnë së pari për të tjerët, pastaj për veten.


TË NGJASHME