HomeSociale

Kuvend, pedagogët kundërshtojnë sërish ligjin e Arsimit të Lartë

seancën dëgjimore të KomisionitEdukimit ishin të pranishëm një përfaqësi e AsamblesëPedagogëve, të cilët në bllok përsëritën kundërshtimin mbi ligjin e arsimit të lartë.

Sipas pedagogëve, ndarja e prirjeve në financiare dhe akademike është gjë pozitive e ligjit, por problemi qëndron në dy pika: në modelin ekonomik dhe autonominë. Mosfinancimi i universiteteve nga shteti sjell rritjen e tarifave të shkollimit, shprehen ata, gjë që rëndon në xhepat e studentëve si dhe çon në këtë krizë që është sot universiteti.

Lindita Nikolla, këtë herë e ulur në karrigen e anëtares së komisionit, përballë pedagogëve ngriti pyetjen nëse ata vërtetë mendonin se e keqja më e madhe për gjendjen e universiteteve sot vinte nga ligji.

Të thirrur në komision ishin edhe ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj dhe ministrja e Arsimit, Besa Shahini, të cilët nuk u paraqitën për të dhënë shpjegime mbi ndërhyrjen e forcave të rendit në ambjentet e Fakultetit të Histori-Filologjisë më 8 shkurt, gjë që solli akuzat e opozitës.


TË NGJASHME