HomeShëndeti

Lani fytyrën me ujë të ftohtë, për një lëkurë më të mirë

Siç është përmendur gjithmonë, ka disa gjëra të thjeshta që duhet të bëni çdo mëngjes për t’u kujdesur për lëkurën tuaj. Një prej tyre, dhe gjëja e parë në fakt, është larja e fytyrës me ujë të ftohtë. Larja e fytyrës mund të pastrojë vajin e tepërt që ndërtohet në lëkurë gjatë natës. Kjo, nga ana tjetër, mund ta bëjë që fytyra të ndjehet e freskët, madje edhe nëse nuk keni pse të dilni nga shtëpia dhe të shkoni diku, është një ndjenjë e mirë.

Nëse po pyesni saktësisht se si lënia e fytyrës me ujë të ftohtë përfiton lëkurën, dhe nëse është një zakon që duhet të merrni veten në baza ditore, këtu është ajo që duhet të dini.

Përveç kujdesit për vajzërinë e natës që grumbullohet në lëkurë, uji i ftohtë mund të zvogëlojë ënjtjen gjatë mëngjesit. Ënjtja ndodh kur qelizat e lëkurës rigjenerohen natën dhe poret zgjerohen.

Larja e fytyrës me ujë të ftohtë gjithashtu e bën atë të duket më e re. E njëjta logjikë zbatohet kur fërkoni një kub akulli në fytyrën tuaj. Thjesht spërkatja e fytyrës me ujë të ftohtë mund të zvogëlojë linjat e imëta dhe rrudhat në fytyrën tuaj në mënyrë të konsiderueshme.

Ja përse njerëzit thonë se kur ndiheni të përgjumur herët në mëngjes, pak ujë të ftohtë mund t’ju ndihmojnë shumë. Mund të të bëjë që të ndjehesh më shumë energji. Lëkura juaj gjithashtu fillon të pompojë më shumë gjak dhe kjo mund ta bëjë atë të shfaqet më e gjallë.


TË NGJASHME