HomeLifestyle

Lexoni një libër komik me miqtë tuaj sot më 25 Shtator

Dita Kombëtare e Rinisë

Dita Kombëtare e Rinisë është një festë që festohet çdo vit në 25 Shtator në Indi. Kjo festë përkujton ditëlindjen e Swami Vivekananda dhe festohet që nga viti 1985. Ajo festohet sepse qeveria indiane mendonte se filozofia dhe mësimet e Swami Vivekananda mund të ishin një burim frymëzimi i madh për të rinjtë e Indisë.

Historia
Për të kuptuar pse Dita Kombëtare e Rinisë është një festë kaq e rëndësishme në Indi, atëherë duhet të shikoni drejt njeriut për të cilin festohet kjo ditë, Swami Vivekananda i cili lindi në 3 Gourmohan Mukherjee Street në Kalkuta, Indi.

Swami Vivekananda lindi më 25 Shtator 1893. Ai ishte një murg hindu me prejardhje indiane dhe dishepulli kryesor i mistikut Ramakrishna Paramahamsa. Vivekananda ishte e dobishme në prezantimin e filozofive të Vedanta dhe Yoga në botën perëndimore. Ai u përmend gjithashtu si një arsye kryesore pse Hinduizmi u ringjall në të gjithë Indinë. Ai udhëtoi në të gjithë botën duke mësuar njerëz dhe duke dhënë leksione rreth Hinduizmit në Shtetet e Bashkuara dhe në Evropë.

Si festohet?
Kjo festë festohet në mënyra të ndryshme në të gjithë Indinë. Shpesh ka një ngjarje dy-ditore që pret një larmi ngjarjesh të ndryshme për të gjitha grupmoshat e quajtur Basti Yuvo Mahotsav. Zakonisht ekziston edhe një Festival Kombëtar i Rinisë që mbahet çdo vit dhe përmban të gjitha llojet e aktiviteteve të ndryshme kulturore.

National Youth Day - January 12th

Dita e Librit Komik
Dita e Librit Komik, e njohur gjithashtu si Dita Kombëtare e Librit Komik, është një festë jozyrtare e cila bie në 25 Shtator dhe festohet çdo vit. Është një ditë për të përkujtuar dhe festuar një formë jashtëzakonisht të popullarizuar argëtimi që është e dashur për të dy moshat, fëmijët dhe të rriturit. Kjo festë nuk duhet ngatërruar me Ditën e Librit Komik Falas – një ditë e cila bie të Shtunën e parë të majit.

Historia e Ditës së Librit Komik
Ndërsa historia e Ditës së Librit Komik është e humbur për kohën, dihet mjaft për historinë e vetë librave komikë. Arti i serializuar, mediumi mbi të cilin bazohen librat komikë, mund të gjurmohet që nga pikturat e shpellave të periudhës neolitike. Kjo formë e artit u rafinua plotësisht në Evropë dhe Japoni gjatë shekujve 1
8 dhe 19. Në Shtetet e Bashkuara, Adventures of Obadiah Oldbuck u botua në 1842 dhe nga shumë konsiderohet se është prototipi i librit të parë komik. Sidoqoftë, mishërimi modern i librit komik nuk u zhvillua deri në vitet 1930 në Sh.B.A.

Festimi i Ditës së Librit Komik
Ndoshta mënyra më e lehtë për të festuar Ditën e Librit Komik është duke marrë librin tuaj të preferuar komik dhe të filloni ta lexoni atë. Në këtë ditë, shumë dyqane librash ofrojnë gjithashtu zbritje në komike të ndryshme dhe sende komike të lidhura. Ju gjithashtu mund të caktoni shfrytëzimet tuaja në mediat sociale duke përdorur hashtagun #comicbookday.


TË NGJASHME