HomeLifestyle

Lexoni një libër pranë babait tuaj sot me 6 Shtator

Dita e babait është një festë e baballarëve që njihet nga vendet në të gjithë botën. Ajo u krijua pas Ditës së Nënës dhe shërben si një festë plotësuese për atë ditë. Ndërsa shumica e vendeve e festojnë atë të Dielën e tretë të Qershorit, ka përjashtime nga ai rregull. Pasi disa shtete e festojnë ate çdo 6 Shtator.

Shumica e njerëzve e festojnë festën duke i dhënë babait të tyre një ditë të veçantë që shpesh përfshin dhurata, mëngjesin që i shërbehet në shtrat dhe duke i dhënë kohë vetes. Njerëz të tjerë e trajtojnë ditën si një ngjarje familjare dhe e përdorin atë si një mundësi për t’i mbledhur të gjithë së bashku.

Dita e Babait është një ditë e veçantë që falënderon babanë për punën e tyre të palodhur dhe përkushtimin e tyre ndaj familjeve të tyre. Gjithashtu është një ditë për të kujtuar rolin që luan babai në të gjithë jetën tonë.

Happy Father's Day 2020: History, significance and celebrations - more  lifestyle - Hindustan Times

Dita Kombëtare e Leximit të Librit

Dita Kombëtare e Leximit të një Libri është një festë që të gjithë bibliofilët mund të gëzohen duke festuar. Është një ditë që i kushtohet kujtdo që pëlqen të lexojë dhe dëshiron një ditë të tërë për ta bërë atë. Dhe falë botës sonë të shpejtë të teknologjisë së lartë, librat janë diçka që duhen festuar dhe shijuar. Mbi të gjitha, një libër i mirë mund të na çojë në një tokë të largët, të sfidojë besimin tonë më të ngushtë ose madje thjesht të na japë diçka për të menduar. Kjo ditë bie më 6 shtator dhe festohet çdo vit.

Mënyra për të festuar këtë festë është e drejtë në emrin e saj. Nëse dëshironi ta festoni, gjithçka që duhet të bëni është të merrni një libër dhe të filloni të lexoni.

Read a Book Day – Happy National Read a Book Day 2019 - GSMArena.com

TË NGJASHME