HomeLajme

Los Angeles kërkon të rihapë bizneset dhe ekonominë nga data 4 korrik

Sipas një raporti nga Hollywood Reporter, Los Angeles po kërkon të heqë kufizimet e bllokimit dhe të rihapin ekonominë e tyre nga data 4 korrik.

Los Angeles ka caktuar një datë zyrtare për një “rihapje të sigurt” të ekonomisë së saj, e cila u zbulua nga Kryetarja e Bordit të Mbikëqyrësve të Los Anxhelosit Kathryn Barger. Task Forca e Rezistencës Ekonomike të Qarkut. Barger thotë se qëllimi është të lehtësojë një rihapje të plotë ose të kontrolluar të të gjitha bizneseve, përfshirë qendrat tregtare, restorantet, dyqanet me pakicë dhe format e tjera të ekonomisë lokale të goditur nga shpërthimi i koronavirusit.

“Ndikimet ekonomike dhe sociologjike të krijuara nga mbyllja për shkak të COVID-19 kanë dëmtuar më së shumti popullsinë tonë të rrezikuar. Qarku, në partneritet me anëtarët tanë të Task Force dhe faktorët kryesorë, është i përgatitur të ecë përpara me rekomandime që sigurojnë sigurinë dhe mirëqenien e punonjësve dhe klientëve duke ruajtur shëndetin publik”, tha Barger.

Qarku L.A ka parë 1 milion kërkesa të papunësisë të paraqitura dhe se 75% e humbjeve të parashikuara të punës janë nga individë që bëjnë më pak se 50,000 dollarë në vit në fusha të tilla si restorante dhe kompani me pakicë.

G.T/GotaNews


TË NGJASHME