HomeShëndeti

Makaronat të shëndoshin? Përkundrazi, ja përfitimet e tyre…

Makaronat së fundi po konsiderohen si ushqime jo të shëndetshme dhe kjo duket krejtësisht e padrejtë.

Hulumtimet e publikuara kohët e fundit tregojnë se konsumi i makaronave nuk kontribuon në shëndoshje dhe në të vërtetë ishte i lidhur me një indeks më të ulët të trupit.

Në një studim të kryer me 23 000 italianë që konsumojnë më shumë pasta, studiuesit zbuluan se makaronat nuk korrespondonte me madhësinë e belit.

Makarona është baza e përsosur për një ushqim të shëndetshëm, janë ushqyes dhe të shijshëm. Pse?

Sepse makaronat janë një ushqim ideal për t’i kombinuar me ushqime të tjera të shëndetshme duke përfshirë perime dhe fasule të pasura me fibra, peshk, salcë domate të pasura me antioksidantë dhe djathë të mbushur me proteina.

Këto janë përfitimet shëndetësore të pastave.

Sigurojnë energji (janë të pasura me karbohidrate dhe sigurojnë glukozën në organizëm)

Ulin nivelin e sodiumit dhe kolesterolit.

Pastat janë të pasura me acid folik (përbërës thelbësor për e moshës së lindjes së fëmijëve)

Pastat përbëjnë një dietë të ekuilibruar (35% e konsumit tonë të përditshëm të kalorive duhet të vijnë nga karbohidratet komplekse siç janë pastat).


TË NGJASHME