HomeSport

Marco Bocci, sëmundja e fshehtë që mban peng yllin e “Palermo oggi”

Marco Bocci vuan nga sëmundja e rrallë që njihet si herpes cerebral. Ai u detyrua të shtrohet në spital pas komplikacioneve të herpesit të parëndësishëm në buzë të shkaktuar nga virusi herpes simplex 1 (HVS-1), i cili mund të shkaktojë jo vetëm dëmtime serioze në tru, por edhe vdekjen.

Herpesi cerebral prek çdo moshë, por është më i zakonshëm tek fëmijët më pak se tre vjeç ose tek të rriturit mbi moshën 50 vjeç me një infeksion të përsëritur. Ai manifestohet si një encefalit akut i përkohshëm kohor, pas një infeksioni primar ose periodik.

Trajtimi duhet të jetë emergjent dhe të përfshijë administrimin intravenoz të acilklovir në momentin që dyshohet diagnoza. Sëmundja është mjaft e rëndë me një normë vdekshmërie prej 20% dhe pasoja serioze për pacientët e mbijetuar.


TË NGJASHME