HomeTeknologji

Mark Zuckerberg: Punonjësit e Facebook do të punojnë nga shtëpia përgjithmonë

Kompanitë e tjera të teknologjisë, përfshirë Twitterin, po u japin punonjësve të tyre këtë mundësi.

Drejtori i Përgjithshëm i Facebook, Mark Zuckerberg tha të enjten se disa punonjës do të kenë mundësinë të punojnë nga shtëpia përgjithmonë, një veprim që nënvizon se si koronavirusi ka nxitur një zhvendosje në punë për disa nga kompanitë më të mëdha të teknologjisë në botë.

Në një takim të punonjësve të brendshëm të transmetuar live në Facebook, Zuckerberg tha që kompania do të hapë agresivisht punësimin në distancë, shoqëruar me një “qasje më të matur për hapjen e një pune të përhershme në distancë për punonjësit ekzistues”.

Gjatë pesë deri në 10 viteve të ardhshme, rreth gjysma e punëtorëve të Facebook mund të jenë duke punuar nga shtëpia, tha Zuckerberg, duke shtuar se ekzistojnë “shumë nuanca” se si do të përfundojë procesi. Punonjësit do të kenë të drejtë të punojnë përgjithmonë nga shtëpia nëse janë me përvojë dhe kanë një performancë të fortë të kohëve të fundit. Ata gjithashtu duhet të jenë pjesë e një ekipi që po mbështet punën në distancë dhe të marrë miratimin nga një drejtues i grupit, tha Zuckerberg.

G.T/GotaNews


TË NGJASHME