HomeLifestyle

Mbahet ankandi i koleksioneve të filmave më të njohur të Hollivudit

Një ankand i madh publik po mbahet këtë javë në qytetin amerikan të “Beverly Hills” për një sërë pjesësh që janë përdorur më parë në filmat e Hollivudit që kanë arritur famë të gjerë.

Artikujt e vendosur në ankand përfshijnë kostumin e John Travolta-s në “Pulp Fiction”, dërrasën e sërfit të përdorur nga Patrick Swayze në “Point Break” dhe shpatën me dritë të Liam Neeson në “The Phantom Minas”.

Ekspozita, e cila mbahet nga shtëpia e specializuar “Julian’s Auctions”, të enjten dhe të premten, pranë Los Anxhelosit, prezanton më shumë se 1200 pjesë të filmave të shquar, duke përfshirë “Batman”, “Back to the Future”, “Harry Potter”, “James Bond”, Game of Thrones”, apo me të famshëm si Marilyn Monroe, Bruce Willis, Keanu Reeves e të tjerë.

Pritet që kostumi i zi Perry Ellis i veshur nga John Travolta në “Pulp Fiction” dhe shpata lazer e përdorur nga Liam Neeson si luftëtari Jedi Quai John Djin në “The Phantom Minas”, një nga pjesët e “Star Wars”.

“Seriali, do të jetë shumë i njohur. Të dyja vlerësohen të kushtojnë nga 20,000 deri në 40,000 dollarë, si dhe kostumi i verdhë i famshëm i Bruce Lee-t, “që nuk ishte veshur nga vetë aktori, por nga aktori që ishte zëvendësues i tij”.

Kostumi që Arnold Schwarzenegger veshi në “Terminator 2” u vlerësua me çmimin e tij midis 20 dhe 30 mijë dollarë.
Gjithashtu në shitje janë një grup shkopash magjikë të përdorur nga personazhe të ndryshëm nga filmat e Harry Potter, ndërsa fansat e filmave aksion mund të kërkojnë ármë të rreme që janë përdorur nga “Bruce Willis” kur ai luajti John McClain në filmin “Die Hard” ose të përdorura nga “John Wick”.

Ankandi përfshin gjithashtu një kamë të rreme që përdoret në serinë “Game of Thrones” për të lúftuar krijesat nga ngrica, dhe çmimi i saj vlerësohet në mes tre mijë dhe pesë mijë dollarë.

Ofertuesit po konkurrojnë gjithashtu për sendet personale të Marilyn Monroe, duke përfshirë një poemë të shkruar me dorë dhe rroba të veshura nga Elizabeth Taylor dhe Doris Day, ndër të tjera.


TË NGJASHME