HomeSociale

Çelet sezoni turistik, Klosi: Mbi 300 chartera në Shqipëri

Blendi-Klosi

Në Shqipëri vijon të rritet numri i turistëve të huaj, ndërsa mbi 300 chartera pritet të zbresin në aeroportin e Rinasit për të sjellë turistë nga e gjithë bota.
Kështu deklaroi në studion e ERTV, Ministri i Turizmit dhe i Mjedisit, Blendi Klosi, i cili foli për risitë e këtij sezoni.

Sipas Ministrit ardhja e më shumë turistëve do të thotë më shumë të ardhura në ekonominë e vendit dhe se prioritet është një model turizmi që gjeneron të ardhura.

“Ka patur një rritje të numrit të turistëve. Nga vjet në sivjet ne presim një rritje të numrit të turistëve me 16%, e cila mua më rrit përgjegjësitë si Ministër. Numri i lartë i turistëve do të thotë shumë më shumë para. Hapja e sezonit si asnjëherë tjetër që në muajin Maj dhe plotësimi i shtretërve që në Maj, që s’ka ndodhur kurrë në Shqipëri dëshmon që ky vit do jetë i suksesshëm. Dhomat në çdo hotel janë krejtësisht të prenotuara. Ka 300 chartera që janë prenotuar për të zbritur këtë vit në Shqipëri. Ndoshta do të jenë shumë më shumë se kaq. Që do të thotë një numër shumë më i madh turistësh, për të cilët nuk duhet të bëjmë gabimin që kanë bërë vende si përshembull Bullgaria, ku u pa si vendi i një turizmi të lirë në Europë dhe turistët shkuan atje por kur gjetën shërbime të gabuara, u larguan dhe tanimë Bullgaria e ka të vështirë t’i rikthehet atij lloj turizmi”/Lexo.al


TË NGJASHME