HomeLifestyle

Më 27 qershor, duhet të përdorim syzet e diellit

Çdo ditë ka të veçantën e saj dhe ngjarje të rëndësishme. Ja çfarë kujtojnë njërzit më 27 qershor.

Dita kombëtare e lulëzimit të portokallit kujtohet çdo vit më 27 qershor. Lulet e portokallit janë përdorur në enët e kuzhinës, ëmbëlsirat dhe çajrat në të gjithë botën. Ato shtojnë një aromë të lehtë agrumesh në çdo pjatë!

Lulet me aromë portokalli gjithashtu ofrojnë përfitime të shumta shëndetësore kur përgatiten si duhet. Disa nga avantazhet që mund të kenë janë përmirësimin e gjumit, uljen e ankthit dhe përmirsimin e qarkullimit të gjakut. Gjithashtu lulet përdoren për parfume dhe aromave të tjera për shtëpinë.

Nuk është për t’u habitur, por lulja e portokallit është lulja shtetërore e Floridës.

National Orange Blossom Day - June 27, 2019 | Happy Days 365

Por çdo vit më 27 qershor, festohet edhe dita kombëtare e syzeve të diellit. Organizatat si këshilli i vizionit informojnë njerëzit në lidhje me rreziqet e ekspozimit nga rrezet e diellit UV dhe se syzet jan diçka më shumë se një aksesorë mode. Pra, për nder të festës dhe për t’ju ndihmuar të zgjidhni një palë syze ne po ju tregojmë 10 stilet më të mira të syzeve të diellit që qëndrojnë në modë akoma pavarsisht kohës.

Prada Model SPR07F

National Sunglasses Day June 27

Persol 714

National Sunglasses Day June 27

Ray-Ban Wayfarer

National Sunglasses Day June 27

Round and Oversized

The Clubmaster

National Sunglasses Day June 27

Më 27 qershor 1859 është kënduar për herë të parë kënga “Happy Birthday To You”(Shumë urime për ty), e cila u kompozua nga Mildred J. Hill, e lindur po në këtë datë. Motra e saj më e vogël, Patty Smith Hill, ishte autorja e tekstit, e cilat u botuan për herë të parë në 1893 si “Mirëmëngjes të gjithë”. Teksti u ndryshua në vitin 1924 për të përfshirë një fillim të shqiptimit “Gëzuar ditëlindjen për ju”.

Kënga tani këndohet kudo nëpër botë çdo minutë të ditës. Edhe pse autorët thonë se kanë fituar shumë pak nga kënga, raportohet se ajo më vonë gjeneroi rreth 1 milion dollarë në vit për pronarin e tij të të drejtave të autorit. Mildred Hill vdiq, më 5 qershor 1916, pa e ditur që melodia e saj do të bëhej kënga më e njohur në botë.

Greetings Cards of 27 June - June 27 Happy Birthday ...

TË NGJASHME