HomeLifestyle

Më thuaj shenjën e horoskopit, të të them cili është mëkati yt!

Mëkati është një koncept fetar mbi të cilin janë ndërtuar kode morale kryesisht të pashkruara. Mëkatet e rënda janë përkufizuar si baza e mëkateve të tjera. Shtatë janë mëkatët “nëna” të çdo mëkati tjetër, bazuar në të dhënat e shkrimeve fetare, por si lidhen ato me secilin prej nesh?

Ju prezantojmë mëkatet e mëdha me të cilat janë lidhur shenjat e zodiakut:

Zemërimi:

Ky mëkat drejtohet nga Marsi dhe përfaqësohet nga Dashi dhe Akrepi. Personat që udhëhiqen nga planeti Mars e shfaqin këtë të metë bashkë me mizorinë dhe padurimin. Aftësia për ta përdorur agresivitetin për mirë, është gjithashtu një instrument i çmuar shërimi.

Kopracia:

Ky mëkat drejtohet nga Saturni, ndaj bie mbi Bricjapin dhe Ujorin. Virtyti që i kundërpërgjigjet këtij mëkati është mirënjohja.

Përtacia:

Ky mëkat drejtohet nga Hëna, ndaj është mëkat që i takon Gaforres. Ata të cilët në kartat e lindjes kanë Hënën si planet udhëheqës, paraqesin këtë difekt.

Mëndjemadhësia:

Ky mëkat drejtohet nga dielli, ndaj bie mbi shenjën e Luanit. Njerëzit e lindur nën këtë shenjë e manifestojnë mëndjemadhësinë bashkë me vanitetin dhe arrogancën.

Epshi:

Ky mëkat drejtohet nga Afërdita, planeti që udhëheq Demin dhe Peshoren. Njerëzit e lindur nën këto dy shenja, shfaqin në mënyra të ndryshme atë që quhet edhe ‘mëkati i mishit’.

Zili:

Ky mëkat drejtohet nga Mërkuri dhe astrologjikisht përkon me shenjat e Binjakëve dhe Virgjëreshës. Këto shenja kanë  këtë ‘difekt’ bashkë me gënjeshtrat.

Grykësia:

Ky mëkat drejtohet nga Jupiteri, që përkon të udhëheqë edhe shenjat e Shigjetarit dhe Peshqit. Shërimi në këtë rast do ishte të dinin si të frenonin në kohë dhe të kufizoheshin


TË NGJASHME