HomeShowbiz

Meghan Markle: Kjo është arsyeja pse nuk përdor rrjete sociale

Meghan Markle dënoi përdorimin “jo të shëndetshëm” të mediave sociale, duke shpjeguar zgjedhjen e saj për të mos pasur më një profil privat.

Në paraqitjen e saj të fundit Meghan Markle ka kundërshtuar rrjetet sociale duke krahasuar përdorimin e tyre “jo të shëndetshëm” njësoj si varësia nga droga. Kjo erdhi gjatë një diskutimi në samitin virtual “Most Powerful Women Next Gen” të Fortune. 

Meghan u shpreh për Emma Hinchcliffe, redaktore e Fortune, se ajo ishte shumë e shqetësuar për njerëzit që janë të fiksuar pas rrjeteve sociale, se rrjetet sociale janë bërë aq shumë pjesë e kulturës sonë të përditshme sa që konsiderohet një varësi më shumë përveç drogës dhe alkolit.

A mund të jetë kjo arsyeja pse ai vendosi të mbyllë llogaritë e tij private?

Ajo u shpreh:

“Kam pasur profilin tim, por siç e dini e kam mbyllur vite më parë. Atëherë kishim një që përfaqësonte familjen mbretërore. Nuk u menaxhua nga ne, ishte një ekip i tërë pas saj. Kjo ishte pjesë e punës”.

Kur Meghan dhe Harry u regjistruan në Instagram me profilin @SussexRoyal në Prill 2019, arritën në një kohë shumë të shkurtër në një milion ndjekës. Por Dukesha, e cila këtë javë foli për abuzimin “pothuajse të pakapërcyeshëm” që ka pësuar në internet që nga anëtarësimi në familjen mbretërore, tha se qëndroi larg mediave sociale.

“Për sigurinë time personale, unë nuk kam më një profil social për një kohë të gjatë. Mediat sociale kanë një fuqi të madhe, e cila është që t’ju japë mundësinë për ta bërë zërin tuaj të dëgjohet, pa filtra të jashtëm, për një numër të madh njerëzish. Është një përgjegjësi e madhe. Është një rrezik i madh. Kjo është arsyeja pse unë gjithmonë përpiqem të jem i qartë në ato që them dhe të shmang përmbajtjet e pakuptueshme”.


TË NGJASHME