HomeShëndeti

Mënyrat më të mira për t’iu përshtatur shtatorit pas verës

Vera iku, gjithçka është kthyer në normalitet dhe ato idetë e mrekullueshme që duhet të na kishin zënë, në vend që të na pushtonin, duket se po largohen? Mos u shqetësoni: zgjidhjet e mira pas pushimeve janë ende aty, jemi vetëm ne që po përjetojmë një moment të vogël përshtatjeje, një kalim nga ritmet verore në ritmet e përditshme.

Bëni një listë

Duket një këshillë e qartë, por jo, nuk është. Truku i parë për të bërë zgjidhje të mira pas pushimeve është të bëni një listë të tyre, për një arsye shumë më të rëndësishme nga sa mund të mendoni. Vendosja e qëllimeve të mira bardhë e zi na lejon të bëjmë një vetë-analizë dhe të kuptojmë se çfarë na intereson vërtet, çfarë ka me të vërtetë përparësi.

Vini në praktikë qëllimet

Pasi të jetë bërë lista, le të kalojmë në fazën operacionale: filloni të vini në praktikë qëllimet e mira pas pushimeve. Si? Fillojnë të caktojnë të gjitha takimet që i shqetësojnë. Për shembull, nëse synojmë të fillojmë një dietë, fillojmë duke caktuar një takim me nutricionistin. Nëse, nga ana tjetër, kemi ndërmend të shkojmë në palestër ose të regjistrohemi për një kurs, ne angazhohemi me ditë për të shkuar fizikisht atje, për të njohur vendin dhe për të na informuar.

Mbani një ditar të progresit

Një arsye tjetër pse qëllimet e mira pas pushimeve shpesh dështojnë është se ju prireni të dekurajoheni menjëherë. Ne do të donim rezultate tani dhe tani, por mos harroni se asgjë nuk funksionon kështu: nuk ka shkop magjik. Në vend të kësaj, ekziston një mjet magjik që mund të na ndihmojë të dokumentojmë të gjitha sukseset dhe ndjenjat tona: një ditar.

Mos u dorëzo nga lodhja

Edhe nëse kemi thënë se me ditarin e progresit mund të kuptojmë se diçka nuk na pëlqen, jemi të kujdesshëm të mos e ngatërrojmë mungesën e reagimeve të shijes sonë me lodhjen. Ndonjëherë, të qenit i lodhur na bën të jemi pesimistë dhe të dëshirojmë të heqim dorë nga gjithçka.

/Burimi: Thewom.it | Psikologjia


TË NGJASHME