HomeLajme

Mënyrat se si të jeni më të durueshëm

Durimi është aftësia që kanë disa persona për të qënë të qetë edhe kur janë në situata të vështira dhe dramatike. Karakteri ynë luan një rol kryesor pasi disa prej nesh kanë tendencë t’i përgjigjen sfidave të jetës në mënyra të ndryshme. Sidoqoftë, durimi mund të praktikohet dhe të bëhet më mirë nëse punojmë sa duhet për të.

Po poshtë po ju sjellim disa këshilla që mund t’ju ndihmojnë të menaxhoni zemërimin tuaj dhe të punoni me durim.

-Trajnojeni veten të keni durim

Mënyra më e mirë për të praktikuar durimin është duke e bërë veten të presë. Pritja për gjërat na bën më të lumtur në planin afatgjatë. Filloni me diçka të vogël si të prisni disa minuta shtesë përpara se ti përgjigjeni mesazhit të shëmtuar që morët. Do të filloni të fitoni më shumë durim ndërsa praktikoni.

-Mos bëj gjëra që nuk janë të rëndësishme

Ne të gjithë kemi gjëra në jetën tonë që na marrin kohë nga ajo që është e rëndësishme. Një mënyrë për të eliminuar stresin nga jeta jonë është të ndalojmë së bëri gjëra që po na bëjnë të jemi stresues. Merrni disa minuta dhe vlerësoni se çfarë po merr kohën tuaj.

-Jini të vëmendshëm ndaj gjërave që ju bëjnë të padurueshëm

Shumica e njerëzve kanë disa detyra në kokën e tyre, dhe ata bëjnë të pamundurën për ti realizuar. Eshtë më mirë të jemi të qetë dhe koshientë për mendimet tona dhe mënyra më e mirë për ta kuptuar këtë është të shkruani ato që ju bëjnë të padurueshëm.

-Kini një synim në mendje

Mbani në mend synimin e madh që keni dhe pavarësisht çdo gjëje bëni të pamundurën që ta arrini atë.

-Rimendoni atë që keni në mendje për një situatë të caktuar

Eshtë e vështirë, por njëherë e njëherë vihu në pozicionin e njeriut tjetër. Mos harroni, ndonjëherë gjëja që po shkakton padurimin tuaj nuk ka të bëjë me ju. Të gjithë kanë problemet e tyre dhe jo gjithçka që ata thonë ose bëjnë ka të bëjë me ju. Bota nuk rrotullohet rreth jush.

-Merrni frymë thellë

Mbi të gjitha, thjesht relaksohuni dhe merrni frymë thellë. Të marrësh frymë thellë mund të ndihmojë në qetësimin e mendjes dhe trupit. Ose provoni të merrni pak ajër të pastër, duke ecur në natyrë.

-Praktikoni meditimin

Meditimi është mjeti më i dobishëm për të trajtuar çdo emocion negativ.

-Pranoni atë që nuk mund të ndryshoni dot.

Shumë situata në jetë kërkojnë durim dhe shpesh nuk ka asgjë që mund të bësh në lidhje me të. Situatat mbivlerësuese vetëm do t’ju stresojnë më tej, por nëse pranoni që nuk mund ta ndryshoni situatën, do t’i lejoni mendjes tuaj të endet në vende më pozitive.


TË NGJASHME