HomeLifestyle

Merrni një ditë pushimi nga puna, dhe shijoni një gotë birrë me miqtë tuaj sot më 7 Shtator

Dita Kombëtare e Punës (USA)
Dita e Punës është një festë publike në Shtetet e Bashkuara dhe bie të hënën e parë të shtatorit. Kjo festë nderon kontributet e punëtorëve në lëvizjen amerikane të punës për mirëqenien e Shteteve të Bashkuara. Në SHBA njihet si “dita e fundit jozyrtare e verës”. Edhe Kanadaja ka një Ditë të Punës dhe kjo bie të hënën e parë në shtator gjithashtu. Ndërsa në të gjithë pjesën tjetër të botës, mbi 80 vende festojnë Ditën e Punës, të njohur gjithashtu si Dita e Majit dhe Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve, në ditën e parë të majit.

Para fillimit të lëvizjes punëtore, kushtet në fabrikat dhe minierat amerikane ishin shpesh të mjerueshme gjatë shekujve 18 dhe 19. Ndërsa disa shtete kishin miratuar ligje që ndalonin fëmijët të punonin, në disa shtete fëmijët e moshës 5 vjeç ishin duke punuar.

Si festohet?

Në Sh.B.A, Dita e Punës është një festë zyrtare federale. Kjo do të thotë që të gjitha zyrat dhe shkollat ??qeveritare, si dhe shumë biznese, janë të mbyllura në këtë ditë. Në disa pjesë të vendit, organizohen parada publike, shfaqje fishekzjarresh dhe Barbecue. Nga shumë konsiderohet se është fundi jozyrtar i verës – një kohë për t’u argëtuar para se të rinisin shkollën ose para se të mbarojnë pushimet verore.


Shpesh ka shumë panaire dhe festivale që ndodhin rreth kësaj kohe. Disa nga këto përfshijnë Festivalin e Birrave të Iowa-s në Amana, Iowa; Fest Irlandez i KC në Kansas City, Misuri; Big River Steampunk Festival në Hanibal, Misuri; dhe, Cleveland Oktoberfest në Berea, Ohio.

Diverse occupation celebrating labor day vector | free image by  rawpixel.com | Vector free, Happy labor day, Art quotes inspirational

Dita Kombëtare e të Dashuruarve me Birrën

Birra dhe procesi i krijimit të birrës mund të jenë para historisë së njohur. Sa e larmishme sa metodat, drithërat dhe aromat, birra vazhdon të ndryshojë dhe evoluojë.

Shtetet e Bashkuara marrin historinë e saj të pasur të birrës nga emigrantët gjermanë që filluan ta dashuronin birrën gjatë mesit të viteve 1800. Disa nga ata emra familjarë janë po aq të njohur sot sa ishin njëqind vjet më parë.

Ndërsa disa emra janë zbehur në të kaluarën, prodhuesit e grupeve më të vegjël vazhdojnë të eksperimentojnë me receta të vjetra dhe të reja. Krijimi i birrës mbart tradita të thella, shpesh kërkojnë vite trajnimi dhe përvojë në tregti. Në varësi të fabrikës së birrës, rruga drejt birrës mund të kërkojë vite për të zhvilluar aftësitë dhe ekspertizën. Përfundimisht, një prodhues i birrës fiton njohuritë e nevojshme për të prodhuar një birrë cilësore çdo herë.

Si festohet?

zgjidhni birrën tuaj të preferuar dhe sigurohuni që ta shijoni mes miqsh. Pavarësisht se e juaja është e thartuar apo jo, e errët ose e zbehtë, e lumtur, e hidhur, e butë, shijoeni. Ngrini shishet lart mes miqve. Ndërsa ju e bëni këtë, falënderoni ata që punojnë në krijimin e birrës së shijshme në zonën tuaj lokale. Bëni një britmë atyre dhe përdorni rrjetet sociale për ti postuar fotot nga festa juaj.

National Beer Lover's Day - September 7th - Beer Info

TË NGJASHME