HomeLajme

Mësoni nëse jeni të varur nga marrëdhëniet seksuale

Varësia seksuale është një çrregullim që i ndodh jo të gjithë personave. Disa mund ta kontrollojnë mirëpo të tjerët e kanë të vështirë ta menaxhojnë atë.
Ekziston një lloj varësie kimike, për shkak të substancave kimike të fuqishme të cilat lirohen gjatë marrëdhënieve seksuale.
Varësia sekuale ka të bëjë me shikimin e videove pornografike, mastrubimit apo dhe dëshirës që të jenë gjatë gjithë kohës duke kryer marrëdhënie seksuale.
Mirëpo janë disa shenja paralajmëruese të cilat na tregojnë se duhet të vizitoheni te mjeku pasi jeni shumë të varur nga seksi:

– Masturbimi i rregullt
– Lidhjet e shumta
– Lidhje të shumta vetëm për një natë
– Numri i madh i partnerëve seksual
– Shikimi i vazhdueshëm i pornografisë
– Marrëdhëniet seksuale të pasigurta
– Shfrytëzimi i prostitutave
– Ekzibicionizmi
– Ndjenja e fajit dhe e turpit
– Ndjenja e mungesës së kontrollit
– Shpenzimet e mëdha të kohës në biseda ose aktivitete rreth seksit.


TË NGJASHME