HomeRajon

Meta: Shqipëria do të mbështesë Kosovën për dialogun

Shqipëria do të mbështesë përpjekjet e institucioneve të Kosovës për t’u riangazhuar në dialogun me Serbinë, të ndërmjetësuar nga Bashkimi Europian.

Deklarata vjen nga Presidenti, Ilir Meta, në përmbyllje të Samitit të Brdo-Brijunit në Tiranë.

Për Kreun e Shtetit Shqiptar, një proces konstruktiv ka potencialin të prodhojë marrëveshjen përfundimtare, ligjërisht të detyrueshme, tërësore dhe të zbatueshme, që normalizon plotësisht marrëdhëniet ndërmjet dy vendeve dhe kontribuon për paqen, stabilitetin e perspektivën europiane të rajonit.


TË NGJASHME