HomeTeknologji

Microsoft ble ‘Nuance Communications’ prej 19 miliardë dollarësh, përfshirë borxhin

Microsoft njoftoi të hënën se do të blejë kompaninë e njohjes së fjalës Nuance Communications për 56$ për aksion, rreth 23% mbi çmimin e saj të mbylljes të premten. Marrëveshja vlen rreth 16 miliardë dollarë dhe rreth 19 miliardë dollarë përfshirë borxhin.

Është shenja e fundit që Microsoft po kërkon për më shumë rritje përmes blerjeve. Kompania gjithashtu thuhet se është në bisedime për të blerë aplikacionin e bisedës Discord për rreth 10 miliardë dollarë. Për më tepër, Microsoft bëri një përpjekje për të blerë biznesin e TikTok në SH.B.A. vitin e kaluar për rreth 30 miliardë dollarë përpara se marrëveshja të dilte nga funksioni.

Blerja e Nuance përfaqëson blerjen më të madhe të Microsoft që kur bleu LinkedIn për më shumë se 26 miliardë dollarë në 2016. Muajin e kaluar, Microsoft përfundoi blerjen e 7.6 miliardë dollarë të kompanisë së lojrave Zenimax.

Aksionet e Nuance përfunduan ditën e tregtimit me 15,95% të hënën. Aksionet e Microsoft-it u rritën lehtë.

Nuanca do të përputhej me pjesën e biznesit të Microsoft që u shërben bizneseve dhe qeverive. Nuance siguron të ardhura duke shitur mjete për njohjen dhe transkriptimin e fjalës në vizitat e zyrës së mjekut, thirrjet e shërbimit ndaj klientit dhe postat zanore. 

Në njoftimin e tij, Microsoft tha se teknologjia e Nuance do të përdoret për të shtuar produktet e Microsoft për kujdesin shëndetësor, të cilat u lansuan vitin e kaluar.

Në një intervistë në CNBC’s “Squawk on the Street” të hënën, CEO i Microsoft, Satya Nadella theksoi mjetet e kujdesit shëndetësor të Nuance si drejtuesi kryesor pas blerjes.

“Ne kemi parë një përshpejtim masiv të transformimit dixhital … kujdesit shëndetësor në veçanti,” tha Nadella. “Kur të mendoni për tregun e ofruesve, teknologjia dixhitale do të jetë çelësi.”

Nuance raportoi 7 milionë dollarë në të ardhura neto me rreth 346 milionë dollarë të ardhura në tremujorin e katërt të vitit 2020, me të ardhurat që ulen 4% mbi bazë vjetore. Nuance u themelua në vitin 1992 dhe kishte 7,100 punonjës që nga shtatori.

Microsoft tha se CEO i Nuance Mark Benjamin do të qëndrojë në kompani dhe do t’i raportojë Scott Guthrie, i cili është përgjegjës për bizneset e Microsoft-it dhe inteligjencës artificiale.

Nuance ka një reputacion të fortë për teknologjinë e saj të njohjes së zërit dhe është konsideruar si një synim i blerjes për kompani si Apple, Microsoft dhe më shumë për disa vjet. Microsoft tashmë ka njohjen e zërit të integruar në shumë prej produkteve të saj, por kohët e fundit ka mbyllur disa produkte që shfaqin asistentin e saj të zërit Cortana.


TË NGJASHME