HomeShëndeti

Mjaft më me paranoja! Ja si të filloni të jetoni të lumtur

Mendimet e vazhdueshme negative harxhojnë energji dhe rrisin shqetësimet: ja si të ndaloni së qeni paranojak në 3 hapa të thjeshtë.

Çfarë janë paranojat? Paranojat janë mendime të pajustifikuara për dikë ose një situatë dhe kryesisht përfshijnë njerëz që janë të shqetësuar dhe kanë vështirësi të pranojnë ndryshimet. Një problem mbi të gjitha është sepse mund të futesh në një lak mendimesh që, që duket sikur nuk kanë rrugëdalje. Në vend të kësaj, është e mundur të dilni nga ajo: thjesht duhet të dini si ta bëni. Si të çliroheni nga paranojat?

Beso në vetvete. Paranoja vjen sepse ju luftoni t’i besoni vetes. Pyete veten: nëse ndodh ajo gjë nga e cila kam frikë, si mund të veproj që të bëhem më mirë? Çfarë do të më duhej? Nëse i besoni vetes dhe jeni të sigurt që mund të përballoni situatat më të këqija, atëherë edhe paranoja do të zhduket.

Vendosni gjithçka në të zezë dhe të bardhë. Një studim i kryer në Universitetin Shtetëror të Michigan dhe botuar në internet në Psikofiziologji tregon se shkrimi në letër i mendimeve që ju shqetësojnë ndihmon për t’i lënë gjërat të shkojnë. Në këtë mënyrë do të kemi më shumë gjasa të përqendrohemi në të tashmen.

Mësoni të jeni objektivë. Për t’u larguar nga paranoja, mund ta stërvitni mendjen tuaj për objektivitet. Ju duhet të mësoni të dalloni faktin objektiv nga mendimi që keni. Në këtë mënyrë do të kuptoni se paranojat nuk janë mendime të vërteta dhe për këtë arsye mund të shkëputeni prej tyre. Në fakt, vetëm ajo që po ndodh është e vërtetë.


TË NGJASHME