HomeLajme

Mjekët thonë fjalën e fundit: Del autopsia e George Floyd

Vdekja e George Floyd shkaktoi zhurmë të madhe në mediat botërore pasi videoja kur ai po jepte jetë u shpërnda menjëherë në televizionet dhe rrjetet sociale.

Presioni i qëndrueshëm që i ushtroi efektivi gjatë arrestimit, bëri që 46-vjeçari të ndërronte jetë shumë shpejt pasi iu vunë prangat.
Dr. Micheal Badel dhe Allecia Wilson, të cilët kryen autopsinë në mënyrë private të 46-vjeçarit, thanë se ushtrimi i forcës në qafë dhe shpinë i ka shkaktuar të ndjerit mungesë të qarkullimit të gjakut në tru.

Mjekët thanë gjithashtu se prangat dhe pozicionimi ishin kontribues sepse dëmtuan diafragmën.

Ish oficeri i policisë në Minneapolis, Derek Chauvin, i cili u filmua duke vendosur gjurin në qafën e George Floyd duke i marrë frymën deri në vdekje, u akuzua të premten për vrasje të shkallës së tretë dhe vrasje të shkallës së dytë.

Në të gjitha qytetet në Amerikë kanë filluar protestat pas vdekjes së George Floyd dhe situata ka dalë jashtë kontrollit.


TË NGJASHME