HomeShëndeti

“Mos hani më byrek, pengon zhvillimin e trurit!”

Nejla Avci, psikologe turke, ka bërë një deklaratë të fortë duke çuditur dhe frikësuar jo pak njerëz. Sipas saj, byreku ndikon negativisht në zhvillimin e trurit të njeriut dhe se nuk duhet konsumuar. Këtë deklaratë, ajo e ka bërë gjatë seminarit me temë “Mungesë vëmendjeje të çrregullimit hiperaktiv”.

“Çdo lloj ushqimi si byreku apo bugaçja ndikon në masë të madhe në çrregullimin e hiperaktivitetit dhe mungesës së vëmendjes. Byreku pengon zhvillimin e trurit. Ndërsa sheqeri me energjinë e tepërt që jep, në mënyrë negative ndikon mbi trurin”, është shprehur Nejla Avci.

Byreku pengon zhvillimin e trurit. Ndërsa sheqeri me energjinë e tepërt që jep po ashtu ka ndikim negativ tek truri.


TË NGJASHME