HomeLifestyle

Na thoni si flini, t’ju tregojmë si po shkon marrëdhënia juaj në çift

Kërkimet e fundit psikologjike të kryera në Festivalin Ndërkombëtar të Shkencës në Edinburg zbuluan një fakt interesant: çdo ndryshim në marrëdhënien e një çifti të dashuruar ndikon menjëherë në pozicionet që partnerët marrin gjatë gjumit të tyre

Gjëja më e rëndësishme këtu nuk është pozicioni në të cilin ata përqafohen para se të flenë ose ai që ata marrin menjëherë pasi të flenë. Pozicioni që ata flenë gjatë gjithë natës dhe zgjohen në mëngjes është i vetmi që ka vërtet rëndësi.

Të inspiruar nga kërkimi i profesor Richard Wiseman (Universiteti i Hertfordshire) dhe puna e psikologut Corinne Sweet, ne kemi vendosur të krijojmë këtë udhëzues argëtues për pozicionet e gjumit për çiftet që shpresojmë se do t’ju japë një kuptim më të mirë të marrëdhënies suaj.

Pozicioni ‘Përqafimi i muajit të mjaltit’

Ky pozicion tenton të ndodhë nëse çifti sapo ka filluar takimin ose duhet të kalojnë ca kohë larg njëri-tjetrit.

Pozicioni është gjithashtu i njohur në mesin e çifteve të martuara nëse jeta e tyre familjare është ende pasionante dhe plot butësi dhe dashuri.

Pozicioni ‘Dialog’

Ky pozicion është shumë i zakonshëm midis atyre partnerëve që mbajnë një lidhje të fortë mes njëri-tjetrit, por ende kanë nevojë të kalojnë më shumë kohë së bashku dhe të komunikojnë më shpesh.

Pozicioni ‘Stargazing’

Të dy partnerët flenë në shpinë. Zakonisht, një person është shtrirë në shpinë ndërsa tjetri mbështet kokën mbi shpatullën e partnerit, duke e bërë atë më të varurin. Ky çift ka një kimi të shkëlqyeshme, por nganjëherë njëri prej tyre e ka pak të pakëndshme të detyrohet të marrë në konsideratë këndvështrimin e tjetrit (dhe në këtë rast, pozicionin).

Pozicioni ‘Djepi i Zemrës’

Ky pozicion është shumë i ngjashëm me atë të mëparshëm, edhe pse është shumë më intim. Kjo është shumë e zakonshme në mesin e çifteve që nuk kanë frikë të tregojnë vazhdimisht ndjenjat e tyre; ata janë shumë të butë dhe kujdesen shumë për njëri-tjetrin. Pozicioni në mënyrë tipike do të thotë që burri është më kryelartë dhe dominues në marrëdhënie.

Pozicioni ‘Unë të vlerësoj ty’

Këto çifte janë zakonisht shumë të lumtur dhe vërtet i shijojnë marrëdhëniet e tyre. Pozicioni pasqyron respekt të ndërsjellë të hapësirës personale. Dhe shpinat e tyre prekëse janë më shumë prova se është shumë e rëndësishme për ta që të ndiejnë praninë e partnerit të tyre pranë.

Pozicioni ‘Liria’

Ky pozicion mund të tregojë se një çift shkoi në shtrat menjëherë pasi u zunë. Sidoqoftë, ekziston një shpjegim alternativ: të dy partnerët ndoshta janë individë shumë të pavarur, të përqendruar tek vetja, të cilët kërkojnë shumë hapësirë ??personale.

Pozicioni ‘Mbreti i shtratit’

Partnerët që tentojnë të shtrihen në të gjithë shtratin janë zakonisht ata që ndiejnë nevojën për të pohuar veten e tyre në vend që t’i tregojnë ndjenjat e tyre partnerit të tyre. Sjellja e tyre në marrëdhënie shpesh është shumë egoiste, gjë që reflektohet në zakonet e tyre të gjumit.

Pozicioni ‘Lugë’

Ky pozicion tregon marrëdhënie harmonike dhe pasionante në të njëjtën kohë. Pozicioni është shumë popullor brenda viteve të para të martesës. Partneri prapa zakonisht luan një rol dominues në marrëdhënie të tilla. Përkundrazi, partneri tjetër gëzon ndjenjën e mbrojtjes.

Pozicioni ‘Lugë e lirë’

Çiftet zgjedhin një pozicion shumë të rehatshëm ‘lugë’ por i japin njëri-tjetrit më shumë liri. Ky është një nga pozicionet më të komplikuara me të paktën dy interpretime të mundshme:

  1. Pozicioni pasqyron një marrëdhënie pa pasion – të paktën njëri nga partnerët ndihet kështu. Ai ose ajo nuk ndjen më nevojë për ndonjë kontakt fizik ose është thjesht i pakënaqur me partnerin e tij ose të saj.
  2. Në rastin e dytë, partneri që kthen shpinën provokon tjetrin në një shprehje të ndjenjave dhe është i gatshëm të marrë më shumë vëmendje.
Pozicioni ‘Përqafimi i këmbës’

Partnerët preferojnë të mos flenë në kontakt të ngushtë me njëri-tjetrin, por ata prekin rastësisht këmbët e njëri-tjetrit. Zakonisht, çiftet që flenë kështu kanë harmoninë familjare dhe besimin e ndërsjellë. Ata i japin njëri-tjetrit liri ndërsa mbajnë një ‘urë’ të vogël për të prekur dhe ndjerë njëri-tjetrin edhe natën.


TË NGJASHME