HomeSociale

Ndalohen nga policia pa asnjë shpjegim 12 shoferë të firmave të gurit në Poliçan

12 shoferë të kamionëve të firmave të nxjerrjes së gurit dekorativ, ne fshatin Novaj janë shoqëruar në Komisariatin e Policisë Poliçan pas asnjë paralajmërim dhe pa u dhënë asnjë shpjegim.

Shoferët janë ndaluar që prej orës 12:00 të mesditës së sotme dhe aktualisht ndodhen brenda ambienteve të Komisariatit të Policisë në Poliçan.

Në momentin e ndalimit shoferët kanë qenë duke zbritur me kamionat të ngarkuar dhe të gjithë kanë qenë të pajisur me dokumentacionin përkatës.

Pa asnjë arsye, forcat e shumta të policisë, u kanë kërkuar shoferëve të fikin kamionët dhe pasi i kanë mbajtur disa orë në mal, i kanë shoqëruar në Policinë e Poliçanit.

Vetë drejtuesit e kamionëve dhe pronarët e firmave deklarojnë se ndalimi i tyre është në kundërshtim me ligjin pasi çdo biznes disponon dokumentacionin e plotë për të vijuar punën në rrasë e Novajt.

Sipas shoferëve, ne ambientet e Policisë së Poliçanit askush nuk ju ka dhënë shpjegim për arsyen e ndalimit, ndërkohë që vazhdojnë të qëndrojnë prej gati 8 orësh brenda ambienteve të Komisariatit të Policisë Poliçan, pa u pyetur nga askush.

e90d8065-c981-416b-b886-e7eb17276b55

Në lidhje me arsyen e ndalimit të tyre, Drejtoria e Policisë së qarkut Berat nuk jep asnjë informacion.

Ngërçi mes policisë së Beratit dhe pronarëve të firmave të nxjerrjes së gurit dekorativ vazhdon prej më shumë se një muaji, kur Vendimi i Gjykatës Administrative të Apelit hodhi poshtë VKM-në e qeverisë dhe u dha “OK” për fillimin e punës firmave të gurit.

Që prej asaj dite, çdo ditë që kanë tentuar të fillojnë punën, firmat e nxjerrjes së gurit në rrasën e Novajt,janë përballur me forca të shumta policie, të cilët kanë bllokuar të gjitha rrugët që të çojnë në karrierat e gurit, duke bllokuar në këtë mënyrë jo vetëm aktivitetin e këtyre subjekteve por edhe makinat e rastit dhe turistët që kanë dashur të vizitojnë Kulmakun dhe Malin e Tomorrit.

Aktualisht në të gjitha rrugët që çojnë drejt Malit të Tomorrit, duke fulluar që nga fshati Pronovik janë pozicionuar rreth 140 forca të policisë Berat Skrapar e Poliçan si dhe forca të ndërhyrjes së shpjet Fier dhe forcat Shqiponja.


TË NGJASHME