HomeLifestyle

Ndiheni të lodhur dhe pa vullnet, ja çfarë thotë shkenca

Shpeshherë na ndodh që të ndihemi të lodhur dhe pa vullnet dhe një gjendje e tillë vazhdon përgjatë gjithë ditës. Arsyeja e mungesës së vullnetit nuk mund të provohet se ekziston, por natyrisht, faktorët qëndrojnë në zakonet tona, për të cilat ne nuk jemi të vetëdijshëm që përfundimisht të mbizotërojnë në masën ndikojnë në disponimin tonë.

Shkencëtarët besojnë se zakonet si kur zgjohemi në errësirë, shpejt shkojmë në dush, dhe pastaj punojmë pa kontakt me dritën, pa dashje ndikojnë në disponimin e shumicës së njerëzve. Shkencëtarët pohojnë se njerëzit që ndjejnë dritën vetëm pasdite janë kryesisht pa vullnet dhe kanë një indeks më të lartë të trupit.

Ata theksojnë se në asnjë mënyrë nuk duhen shmangur rrezet e diellit në rutinën e përditshme. Sipas shkencëtarëve, vetëm gjysmë ore dritë në mëngjes nevojitet për të rregulluar orën e brendshme dhe për të rregulluar nivelin e energjisë, oreksit dhe metabolizmit.

Pra, kur ju të zgjoheni, së pari largoni perdet, hapni dritaren dhe gëzoni shkurtimisht diellin dhe ajrin e ftohtë në mëngjes.Konsumi i ujit në sasi të mëdha gjatë çdo dite, pavarësisht sezonit, është konsideruar si një fillim i madh i ditës për metabolizmin tuaj, që do t’ju japë energji të mjaftueshme për t’u përballuar me përgjegjësitë e përditshme.

Përndryshe, ju mund të përjetoni lodhje të shpeshta dhe nervozizëm, si dhe mungesa e energjisë që ju nevojitet për të vepruar çdo ditë.


TË NGJASHME