HomeTeknologji

Ndikuesit virtualë promovojnë modën në botën e Metaverse, jeni kuriozë ta shihni?

Me lançimin e botëve virtuale, ose asaj që u bë e njohur si “Metaverse”, ne jemi dëshmitarë të sukseseve të para të banorëve të saj nga influencuesit virtualë me origjinë nga Lindja e Largët. Mësoni për më të spikaturit prej tyre më poshtë:

Me flokë shumëngjyrëshe dhe rininë e përjetshme, Naughty Poe i Bangkok është një personazh imagjinar dhe një nga gjenerata e re e influencuesve virtualë që kanë arritur të gjejnë vendin e tyre në botën reale. Ky ndikues u krijua nga stilisti tajlandez Adisak Jirasakam dhe miqtë e tij gjatë pandemisë së koronavirusit. Me personalitetin e tij modern, ai arriti të fitojë shumë ndjekës në rrjetet sociale dhe të arrijë sukses në fushën e sfilatave që mbahen në internet. Faqja në Instagram e Naughty Poe në Bangkok promovon modën dhe produktet kulturore. Ai deklaroi në videon e tij hyrëse, “Unë do të jem 17 vjeç përgjithmonë … ëndërroj të bëhem një yll i popit”.

Interesi në rritje për personazhet virtuale përkon me fillimin e konceptit të “metaverse”, termi i përdorur për të përshkruar botët virtuale dhe tredimensionale që e kanë origjinën nga video-lojërat. Popullariteti i yjeve të popit virtual, personazhet e të cilëve u krijuan në Japoni, Kinë dhe Kore, ndihmoi në hapjen e rrugës për zgjerimin e industrisë, e cila tani ka gjeneruar rreth 13.8 miliardë dollarë fitime.

Banorët e parë të metafizikës: Numri i influencuesve virtualë është rreth 130 në “Metaverse”, këtë botë virtuale për të cilën po punojnë gjigandët dixhitalë, përfshirë Facebook. Përhapja e pandemisë Corona ka kontribuar në kufizimin e ndërveprimeve të drejtpërdrejta mes njerëzve dhe në të njëjtën kohë ka përmirësuar komunikimin indirekt duke u mbështetur në teknologjitë e avancuara teknologjike. 

Për sa i përket brezit të synuar nga këta influencues, ata janë ata që kanë lindur që nga mesi i viteve nëntëdhjetë dhe kanë hyrë së fundmi në fuqinë punëtore, përveç brezit që po përgatitet të dalë nga adoleshenca dhe të mësohet me videon shoqëruese të botëve tredimensionale.

Ndikuesja virtuale tajlandeze Aye Aileen

Realiteti i këtyre personazheve fiktive: Aye Aileen, një ndikuese virtuale tajlandeze, e identifikon veten si 21 vjeçe dhe ka grupin e gjakut AB. Ajo është një person fiktiv i krijuar nga SIA, e para dhe e vetmja Agjenci Virtual Influencer në Bangkok. Agjencia zbuloi në faqen e saj të internetit se planifikon të krijojë një qendër kolektive për disa influencues virtualë që kanë pamje unike si dhe tipare të personalitetit.

Rosie është ndikuesja e parë virtuale koreane e krijuar në vitin 2020 dhe ajo u zgjodh nga shtëpia amerikane Calvin Klein për të prezantuar një koleksion të modës së saj, ndërsa Emma është influencuesja virtuale më e famshme në Japoni dhe u krijua në 2018.

Ndikuesi virtual më i paguar është Lil Miquela, një robot me bazë në Los Anxhelos, i cili fiton 7000 dollarë për çdo publikim të mediave sociale me të cilët bashkëpunon si Prada dhe Calvin Klein. Në Tajlandë, Bangkok ka kontraktuar Naughty Poo me një agjenci të madhe modelimi, ndërsa Aileen është ambasadore e një kompanie celulare. Duket se bashkëpunimi mes influencuesve virtualë dhe markave do të zgjerohet në ditët në vijim për shkak të popullaritetit, angazhimit dhe distancës së tyre nga ndryshimet në humor dhe qëndrime që karakterizojnë natyrën njerëzore.

c8312ef1-abf2-4dc6-831e-bc32d1b2f950.jpg
3135247f-a903-44d2-a8ce-8518d8e0419a.jpg

TË NGJASHME