HomePolitikë

Negociatat, Hahn: Reforma në drejtësi duhet të shpërblehet

Komisioneri për Zgjerim i Bashkimit Europian, Johannes Hahn në një intervistë për Radion Europa e Lirë, është shprehur se pret një rekomandim pozitiv për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut për hapjen e negociatave.

Ndërkohë, pyetur për kërkesën e Holandës për pezullimin e liberalizimit të vizave për Shqipërinë, Hahn theksoi se nuk ka nisma nga vendet anëtare për të ndërmarrë këtë nismë.

Unë jam i përqendruar për të siguruar një vendim para verës sepse ky është gjithmonë qëlimi ynë. Ne do të paraqesim raportin tonë për dy javë, ku me siguri do të japim një rekomandim pozitiv për të dyja vendet.

Reforma e gjyqësorit në Shqipëri është dika që duhet të shpërblehet
.”, tha Hahn.


TË NGJASHME