HomeRajon

Nënshkruhet sot marrëveshja SHBA – Greqi, sekretari amerikan arrin në Athinë

Në këto moment, sekretari ndodhet në takim me kryeministrin Mitsotakis e më pas do të nënshkruajë  marrëveshjen SHBA – Greqi për bashkëpunimin në fushën e mbrojtjes.

Pasdrek, Pompeo  do të japë një konferencë të përbashkët shtypi me ministrin e Jashtëm të Greqisë, Nikos Dendias dhe do të takohet dhe me ministrin e Mbrojtjes, Nikos Panajotopulos.

Vizita bëhet në një moment kritik të marrëdhenieve greko-turke, ndërsa Athina me anë të kësaj marreveshjeje në fushën e mbrojtjes që i siguron favore të mëdha SHBA , kërkon të fuqizojë edhe më tepër rolin e saj në rajon.


TË NGJASHME