HomeShëndeti

Nëse doni të humbisni peshë duke ecur, ja sa hapa duhet të bëni në ditë

Shumë njerëz vuajnë nga kompleksi i pamjes së tyre dhe formës së trupit.

Sot ne ju tregojmë sesi mund t’i rregulloni këto të dyja thjesht përmes të ecurit.

Numri i kalorive të djegura varet nga dy faktorë:
-zona e ecjes
-pesha e trupit

Me sa duket, ne djegim 400 kalori në orë duke ecur me një shpejtësi mesatare prej katër miljesh në orë. Prandaj, për të djegur 100 kalori, duhet të bëni 2000 hapa ose 1 milje.
Në përfundim ju duhet të digjni 3500 kalori për të humbur rreth 600 gram.

Dhe nëse doni ndonjë ndihmë, ne kemi disa këshilla shtesë:

-Ecni në vendin tuaj të punës dhe në shtëpi;
-Çoni fëmijët tuaj në shkollë;
-Përdorni shkallët në vend të ashensorit;
-Ecni dhe mos përdorni autobus ose taksi;
-Gjithmonë parkoni makinën pak më larg se destinacioni juaj dhe ecni për të arritur atje;
-Gjatë javës së parë, ecni për 15 deri në 20 minuta për t’u përshtatur me rutinën tuaj të re dhe pastaj gradualisht rrisni kohën e ecjes;
-Bëni hapat e nevojshëm dhe do ta doni trupin tuaj të ri!


TË NGJASHME