HomeShëndeti

Nëse flini më shumë se 10 orë në ditë, mund të keni këto probleme

Nëse keni vërejtur se keni nevojë për më shumë se 9 orë gjumë për tu ndierë të shplodhur, mund të jetë një shenjë që vuani nga një
sëmundje. Në shumicën e rasteve, mendojmë se flemë kaq shumë për shkak të orarit të gjatë të punës. Por ja cilat mund të jenë problemet e vërteta që shkakton gjumi i tepërt por për të marrë këshilla profesionale dhe një diagnozë, ju lutemi vizitohuni tek mjekun juaj.

1.Ju mund të vuani nga hipersomnia.

E kundërta e pagjumësisë, hipersomnia, është një gjendje e njohur për rritjen e kohëzgjatjes së gjumit gjatë natës ose ditës. Në fakt, vuajtja nga kjo gjendje mund të nënkuptojë gjithashtu që të përjetoni përgjumje gjatë ditës edhe kur jeni në punë.

Nëse flini më shumë se 10 orë, mund të vuani nga këto sëmundje ...

2.Ju mund të jeni në depresion.

Ndërsa disa të rritur pësojnë pagjumësi si një shenjë depresioni ka një përqindje e të rriturve, si dhe fëmijë dhe adoleshentë, të cilët duan të flen sa më shumë.

Nëse keni këto shqetësime, urgjent tek mjeku! Jeni në rrezik të ...

3.Zemra juaj mund të jetë shkaku.

Përgjumja gjatë ditës ndodh edhe për shkak të sëmundjeve të zemrës. Ndërsa mund të ndjeheni të lodhur dhe të rraskapitur, mund të mos jetë sepse keni punuar shumë. Kjo është arsyeja pse nuk është e thjeshtë të dallohet nëse problemi juaj me të fjeturit më shumë se 9 orë në një cikël 24-orësh mund të ketë lidhje me problemet e zemrës.

Aritmia, 10 kurat që stabilizojnë rrahjet e zemrës – Almakos.com

4.Duhet të kontrolloni tiroidet.

Ekzistojnë 2 lloje të tiroides ato që shkaktojnë pagjumësi dhe ajo ndjenjë e të qenit i lodhur gjatë gjithë kohës. Nëse nuk vuani nga ndonjë problem tjetër shëndetësor, por po flini më shumë se orët e rekomanduara, duhet të kontrolloni tiroide.

Nëse keni këto simptoma, duhet të kontrolloni tiroiden
  1. Jeni duke fjetur më pak se 6 orë në natë.

Po, mos marrja e sasisë së duhur të gjumit mund të shkaktojë probleme serioze. Pavarësisht nga zgjedhja ose për shkak të faktorëve të tjerë, mungesa e gjumit mund të bëjë që të flini më shumë se zakonisht. Periudha juaj e gjumit duhet të jetë e qetë, e relaksuese nëse jo, ju mund të përfundoni duke fjetur më shumë orë gjatë ditës.

Shëndeti mendor/ Kufizimi i gjumit: Te flini më pak mund t'ju ...

TË NGJASHME