HomeLifestyle

Nëse jeni ndarë nga partneri, këtu keni 6 këshilla për të vazhduar jetën tuaj

Humbja e dashurisë dhe humbja e kuptimit janë dy arsyet kryesore që ju thyejnë zemrën. Dhimbja është e rëndë, por ka ilaç. Ne dëshirojmë t’ju tregojmë 6 hapat që duhet të ndiqni në mënyrë që të merreni me zemrën tuaj të thyer.

1. Dije që je i fortë

Ju jeni të plotë me veten tuaj. Ju jeni i fortë, i zgjuar dhe i vlefshëm. Ju jeni të vetë-mjaftueshëm dhe nuk bëni askënd tjetër për të konfirmuar vlerën tuaj dhe për ju të sjellë lumturi. Po vepronit shumë mirë edhe para se personi tjetër të vinte në jetën tuaj dhe gjërat do të jenë përsëri të mrekullueshme. Ju jeni më të fortë se sa mendoni dhe mund të bëni më shumë.

Po, gjërat mund të jenë të zymta tani, por rrezet e diellit dalin çdo mëngjes dhe asnjë person në Tokë nuk është i pazëvendësueshëm.

2. Përballuni me të tashmen, mërzituni tani dhe vazhdoni tutje

Gjërat mund të kenë qenë të shkëlqyera, por tani kanë mbaruar. Ndaloni së menduari për veprimet tuaja dhe ato që mund të kishit bërë ndryshe.

Mos vini në dyshim arsyet që partneri juaj u zhvendos dhe mos u përpiqni t’i ktheni ato pasi gjërat nuk do të jenë kurrë të njëjtat. Nëse të kanë hedhur një herë, ata do ta bëjnë përsëri. Lëreni veten të mërziteni, por vazhdoni duke hedhur këndvështrimin tutje.

Pranoni ndjenjën tuaj të trishtimit, zhgënjimit dhe mundimit… dhe lërini pas.

Hapeni zemrën tuaj dikujt në të cilin keni besim dhe më pas premtojini vetes që të mos e hapni kurrë këtë temë derisa ta harroni. Mbajenk premtimin tuaj.

3. Mbani mendjen dhe trupin tuaj të zënë dhe zemra juaj do të shërohet

Tani është koha e përkryer për t’u përqëndruar në karrierën tuaj, për të filluar atë kurs që dëshironit për një kohë të gjatë, për të filluar një hobi të ri, për t’u rilidhur me disa miq të vjetër, për tu ushtruar më shumë … nuk ka rëndësi se çfarë zgjidhni bëjeni për sa kohë që të mban të zënë dhe të ndihmon të ndihesh më mirë me jetën tënde.

Ekziston një thënie që çdo fund është një fillim i ri … koha juaj sapo ka filluar, prandaj shfrytëzojeni sa më mirë!

4. Rrethohuni me njerëz të lumtur

A e dini se buzëqeshjet dhe të qeshurat janë ngjitëse? Po ato jane! Dilni me miqtë tuaj të gëzuar, shikoni komedi, lexoni libra komik, regjistrohuni në faqet e internetit qesharake, shkoni të shihni ndonjë shfaqje… mirë, nëse do keni mundësi. Thjesht hap mendjen dhe qesh me të.

5. Festoni statusin tuaj si beqar

Të qenit beqar ka avantazhet e veta, po është e vështirë për ju t’i shihni tani dhe kjo është arsyeja pse duhet të bëni një listë për të dalë në anën pozitive.

Organizoni një festë me miqtë tuaj. Bëni të gjithë të vijnë me dy argumente për të qenë beqar. Pi verë. Ha tortë. Ndjehu lirshëm.

Do t’ju duket e vështirë të festoni në fillim por, me një mbështetje nga miqtë tuaj, do të ndiheni edhe një herë të jashtëzakonshëm. Vetëm mbani mendjen në dispozicion për çdo gjë tjetër përveç të menduarit për atë.

6. Gëzoni përsëri jetën tuaj të mëparshme

Çdo mëngjes ndërsa pini kafe ose çaj, mendoni për një aktivitet që mezi po e prisni atë ditë. Nëse nuk ka asgjë që të vjen në mendje, bëj plane të reja. Nuk ka pse të jetë një punë e madhe, thjesht diçka që mund t’ju bëjë të buzëqeshni siç është takimi me një mik, leximi i një libri, shkuarja diku.

Më në fund, mos harroni se gjërat e vogla të përditshme ju sjellin gëzim të madh.


TË NGJASHME