HomeLifestyle

Ngjarjet më të rëndësishme për këtë 30 qershor

Këto janë disa nga ngjarjet më të rëndësishme që kujtohen çdo 30 qershor.

Dita e Asteroidit!

Dita e Asteroidit është një ngjarje globale e cila kujtohet në përvjetorin e ngjarjes ne Tunguska te Siberise ne Rusi, ku nje asteroid mbasi hyri ne atmosfere dhe shpertheu afer zones duke rrafshuar 80 milion peme ne nje hapsire prej 2,150 km2.

Sot shënohet 'Dita Ndërkombëtare e Asteroideve' – Radio KFOR Shqip

Dita e Meteorëve!

Meteori është trup qiellor që lëviz brenda hapësirës së sistemeve të yjeve. Lëvizja dhe rënia e tyre në Tokë ka filluar që në kohët e lashta. Meteorët, kur bien në atmosferën e Tokës, nga fërkimi nëpër ajër gjatë shpejtësisë së madhe ndizen dhe digjen dhe duken si yje që shkëputen nga qielli.

Të gjithë sot sytë nga qielli, ja në ç'orë mund ta shihni shiun e ...

Michael Phelps!

Michael Fred Phelps lindur më 30 qershor 1985 është një ish notar amerikan. Ai eshte notari më i suksesshëm dhe më i dekoruar i të gjitha kohërave, me 28 medalje gjithësej.

Message Sent: 21 and Counting for Michael Phelps - The New York Times

Paul Edward Yos!

Shpikesi i balones si mjet transporti, Paul Edward Yost ka lindur më 30 qershor 1919. Ai quhet ndryshe si Babai i Balonave moderne me ajer te nxehtë.

Ed yost balloonist.png
Hot-air balloon | aircraft | Britannica

TË NGJASHME