HomeLifestyle

Ngjarjet më të rëndësishme për këtë 5 korrik

Këto jan ngjarjet që kujtohen më 5 korrik.

Dita kombëtare e bikinit!

Që nga 5 korriku i vitit 1946 femrat kanë veshur bikini në plazhe dhe pishina. Dita kombëtare e bikinit shënon përvjetorin e shpikjes së kostumit të banjës me dy pjesë.

Shtetet e Bashkuara bën disa teste për bikinit por debutimi i parë u bë në Paris. Sot bikinit vijnë në të gjitha format, madhësitë, ngjyrat e pëlhurat e ndryshme.

A Bikini A Day

Dita kombëtare e ëmbëlsirave me mollë!

Gjithashtu më 5 korrik shijoni edhe një ëmbëlsirë me mollë sepse është pikërisht dita e tyre. Këto ëmbëlsira bëhen si byrek të mbushur me mollë dhe paloset në formë trekëndëshi e sipër i shtohet sheqer pluhur.

Këta lloj byrekësh jan përgatitur që nga shekulli i 17-të edhe janë shijuar nga të gjithë.

National Apple Turnover Day | NationalDay.com

Shihemi sërish nesër për ngjarje akoma më të bukura edhe mos harroni vishni rrobat e plazhit e shijoni rrezet e diellit.


TË NGJASHME