HomeLajme

Ngjarjet më të rëndësishme që kanë ndodhur më 21 Nëntor

1783 – Në Paris, Jean-François Pilâtre de Rozier dhe François Laurent, Marquis d’Arlandes realizuan fluturimin e parë me balon me ajër të nxehtë.

1789 – North Carolina bëhet shteti 12 i SHBa-ve

1791 – Kolonel Napoléon Bonaparti u ngrit në gjeneral dhe kompandues i armatës franceze.

1877 – Thomas Edison shpall zbulimin e fonografit të tij, mjet i cili mund të ruajë dhe luajë zërin.

1964 – Ura Verrazano Narrows hapet për trafik.

1969 – Presidenti amerikan Richard Nixon dhe kryeministri japonez Eisaku Sato në Washington, DC u pajtuan që Okinawa t’i kthehet Japonisë në vitin 1972. Ndër kushtet e kthimit ishte e drejta e SHBA-ve për të vendosur bazat në ishuj por pa përmbajtje nukleare.

1995 – Pas tri javë bisedimesh Alija Izetbegoviq, Franjo Tuxhman dhe Slobodan Milosheviq, liderët e Bosnjës dhe Hercegovinës, Kroacisë dhe RF e Jugosllavisë, nënshkruan marrveshjen e Daytonit.

2002 – NATO fton Bullgarinë, Estoninë, Latvinë, Lituaninë, Rumaninë, Sllovakinë dhe Slloveninë që të bëhen antare.

28 May 2002 Meeting of the NATO-Russia Council at the level of Heads of State and Government General view of the meeting in session.

TË NGJASHME