HomeLajme

Ngjarjet që do të kujtohen çdo 23 qershor

Çdo ditë ka një ngjarje të rëndësishme për të kujtuar. Këto janë ngjarjet që kujtohen çdo vitë në 23 qershor.

Në vitin 930 është themeluar parlamenti më i vjetër në botë, Parlamenti Islandeze, Alþingi!

Alpingi është parlamenti kombëtar i Islandës dhe është parlamenti më i vjetër i mbijetuar në botë. Gjithçka u themelua në 930 në Pingvellir, i vendosur afërsisht 45 kilometra në lindje të asaj që më vonë u bë kryeqyteti i vendit, Reykjavik. Edhe pas bashkimit të Islandës me Norvegjinë në 1262, gjithçka u mbajti në Pingvellir deri në 1800, kur u ndërpre. Ai u rivendos në vitin 1844 dhe u transferua në Reykjavik. Parlamenti ka 63 anëtarë, dhe zgjidhet çdo katër vjet bazuar në përfaqësimin proporcional të listës së partive.

Walking Tour

Në vitin 1974 është dërguar mesazhi i parë jashtëtokësor nga toka në hapësirë!

Mesazhi Arecibo është një mesazh radio yjor i vitit 1974 që përmban informacione themelore për njerëzimin dhe Tokën i cili është dërguar nga grupi M13. Mesazhi u transmetua në hapësirë një herë të vetme përmes valëve të moduluara me frekuencë në një ceremoni për të shënuar rimodelimin e teleskopit radio Arecibo në Porto Riko më 16 nëntor 1974. Mesazhi kishte për qëllim vendndodhjen aktuale të M13 rreth 25,000 vjet dritë larg, sepse M13 ishte një koleksion i madh dhe i afërt i yjeve që ishte në dispozicion në qiell në kohën dhe vendin e ceremonisë.

In 1974 Carl Sagan Sent This Message Into Space: In 2001 We ...

Në vitin 1868 Christopher Latham Sholes shpiku makinën e parë shkruese Sholes and Glidden.

Makina shkrimi Sholes and Glidden ishte makina e parë e suksesshme tregtare. Projektuar kryesisht nga shpikësi amerikan Christopher Latham Sholes, me ndihmën e shokut të tij Samuel W. Soule dhe mekanikut amator Carlos S. Glidden. Puna filloi në 1867, edhe e përfundoi në vitin 1968 . Por Soule la ndërmarrjen menjëherë pas kësaj, dhe u zëvendësua nga James Densmore, i cili siguroi mbështetje financiare dhe forcën lëvizëse prapa zhvillimit të vazhdueshëm të makinës. Makinae shkrimit u ble nga E. Remington dhe Sons në fillim të vitit 1873. Remington e rafinoj më tej makinën e shkrimit para se të dilte përfundimisht në treg në 1 korrik 1874.

Sholes and Glidden typewriter - Wikipedia

Në vitin 1989 është mbajtur premiera e filmit “Batman” me regji nga Tim Burton, ku interpretojnë Michael Keaton dhe Jack Nicholson

Batman është një film superhero amerikan i vitit 1989 me regji nga Tim Burton dhe prodhuar nga Jon Peters dhe Peter Guber. Seria e parë e filmit Batman ishte “Warner Bros “. Në film interpreton Jack Nicholson si Joker dhe Michael Keaton si Bruce Wayne / Batman. Filmi përshkruan një betejë midis Xhokerit dhe Batmanit.

Batman (1989 film) - Wikipedia
On This Day: Tim Burton's 'Batman' released in theaters

TË NGJASHME