HomeLajmi i Fundit

Nis injektimi i vaksinës kineze në Turqi/ 1000 mjekë e infermierë të vaksinuar

Agjencia Farmaceutike dhe Pajisjet Mjekësore të Turqisë kanë nisur vaksinimin e popullit me vaksinën kineze Sinovac.

Ministria e Shëndetësisë njoftoi se shërbimet e vaksinimit do të ofrohen në të gjitha spitalet, posaçërisht në qendrat shëndetësore familjare. Ministria e Shëndetësisë ka paraqitur informacionet për statusin e vaksinave Covid-19 në aplikacionin e-Puls.

Qytetarët do të jenë në gjendje të shohin nëse janë në grupin përparësor të përcaktuar për vaksinën falë “informacionit të statusit e personit dhe nevojën për vaksinën e Covid-19” shtuar në aplikim.

Vaksina do të administrohet në dy doza, me 28 ditë diferencë.

Ata që duan të vaksinohen do të duhet të caktojnë një takim përmes Sistemit Qendror të Emërimeve (MHRS) para se të aplikojnë në spitale ose qendra shëndetësore familjare.

Ministri i Shëndetësisë Koca tha në një deklaratë në Twitter, “Numri i punëtorëve të kujdesit shëndetësor që morën vaksinën e dozës së parë tejkaloi 100 mijë”.