HomeTeknologji

Një artist dixhital krijon këto ilustrime që mund t’ju çojnë në një univers paralel (FOTO)

Ndonjëherë, artistët quhen vizionarë, sepse ata janë në gjendje të parashikojnë dhe ilustrojnë saktësisht idetë e tyre në lidhje me botën e së ardhmes. 

Dhe megjithëse është akoma herët për të gjykuar nëse Tithi Luadthong do të bëhet një nga futuristët e shquar, ajo që mund të bëjmë tani është të shijojmë disa nga kryeveprat e tij dixhitale.

Disa nga skicat dixhitale të artistit Thai duken si kopertina të gatshme librash shkencor, ndërsa të tjerët punojnë si simbole metaforike dhe paraqitje të një imagjinate shumë të gjallë. Disa prej nesh madje mund të fillojnë të zbulojnë ndjenjat tona për të ardhmen e largët. 

Nëse jeni gati të zbuloni diçka të re në lidhje me botën përreth jush dhe të mendoni sesi mund të zhvillohen gjërat në të ardhmen, ne ju ftojmë të lëvizni poshtë dhe të hidhni një vështrim në këto 18 ilustrime fantazie nga Tithi Luadthong.

1

Tithi Luadthong zotëronte aftësitë e tij për dhënien e akuarelit të brendshëm gjatë viteve të tij si student. Pastaj ai u përpoq të përdorte të njëjtën estetikë ndërsa krijonte skica dixhitale në Photoshop.

2

Artisti përdori heronj nga lojërat shkencore, komike dhe filma për prototipizimin e personazheve të tij. Sidoqoftë, shumica e njerëzve dhe robotëve që ai përshkruan kanë edhe tipare unike.

3

Për këtë autor, interneti nuk është thjesht një vend ku ai mund ta paraqesë punën e tij përpara një publiku të gjerë, por është gjithashtu një burim frymëzimi. Ai shpesh i kthen fotot që përdoren si referenca në veprat e tij të ardhshme.

4

Dikur, Tithi u regjistrua si një kontribues në një nga platformat e imazheve të aksioneve. Në fillim, ai nuk besonte se portofoli i tij mund të bëhej një burim serioz i të ardhurave dhe e përdori atë si një vend ku mund të ndante vizionin e tij artistik. Sidoqoftë, ai shpejt u bë një nga kontribuesit kryesorë.

5

Kohë pas kohe, Tithi përdor fotografitë e tij të vjetra për të krijuar skica të reja. Është e rëndësishme për të që puna e ardhshme të jetë kuptimplote dhe të përmbajë shumë detaje, duke i treguar histori audiencës.

6

Në mënyrë tipike, zhanri i veprës artistike të Tithi do të konsiderohej fantastiko-shkencor, horror ose fantazi. Sidoqoftë, autori nuk kufizohet në ligjet e çdo zhanri. Përkundrazi, skica për të është një mundësi për të ndjerë lirinë e vërtetë artistike pas disa ditësh negociata me klientët.

7

Pikturat fantastike nga ky autor kanë gjithmonë protagonistë. Mund të jetë një person, një kafshë ose të dyja. Si zakonisht, sfondi krijon atmosferën e duhur dhe personazhet na tregojnë një histori të tërë në kontekst.

8

Artisti është i magjepsur nga botët fantastikp-shkencore, pasi ato përmbajnë shumë gjëra të çuditshme që nuk i hasim në jetën reale. Shpesh, një detaj jo i dukshëm nga një film ose një lojë e re kompjuterike është një pikënisje për të që të krijojë një skicë të re. Për të mbajtur në mendje të gjitha zbulimet emocionuese që ai ka bërë, Tithi vë në dukje përshtypjet dhe idetë e tij duke përdorur fjalë kyçe.

9

Filmat që patën një ndikim të rëndësishëm në portofolin e tij janë The MatrixTerminatorBladerunnerMad MaxUpgrade dhe Godzilla . Aty mund të gjeni edhe disa aludime për komikë si AkiraBlame!Evangelion dhe Zetman .

10

Ilustrimet e fantazisë së ëndërruar janë një zhanër tjetër vizual që admiron artisti. Ai shpesh skicon ëndrrat e tij të fëmijërisë për të ndarë mendimet dhe idetë e tij në një formë metaforike.

11

Ankthet e fëmijëve janë një temë e rëndësishme në portofolin e artistit.

12

Disa nga veprat e Tithi Luadthong janë të diskutueshme. Secili person mund t’i interpretojë ato në mënyrën e vet dhe të rikrijojë historinë unike pas skicave dhe heronjve të tyre duke përdorur imagjinatën e tyre.

13

Personazhet e skicave të fantazisë së artistit shpesh janë të paqarta. Disa prej tyre madje duken ogurzi.

14

Portofoli i Tithit na ushqen imagjinatën. Ndonjëherë, ne madje mund ta ndiejmë veten duke hyrë brenda veprës së tij artistike dhe duke parë krijesat magjike dhe pajisjet e mahnitshme me sytë tanë.

15

Kjo është fotografia e preferuar e portofolit të artistit. Ja se si e përshkruan ai: “Kjo foto përshkruan një djalë të vetëm duke vozitur në një botë tjetër dhe ndërsa udhëtonte, duke parë yje si ky në qiell. Unë së pari e mora idenë nga filmi ‘Interstellar’. Më pëlqen gjithashtu foto me një ekspozim të gjatë të yjeve sepse nuk mund të ndodhë në jetën reale. ”

16

Tithi Luadthong gëzon të reflektojë për atë që i pret e ardhmja njerëzimit. Për shembull, ai beson se njerëzit do të punojnë 20 orë në ditë, dhe pastaj të pushojnë për 4 orë. Reflektimet mbi katastrofat e bëra nga njeriu kanë një vend të rëndësishëm edhe në portofolin e tij.

17

Një temë tjetër që Tithi Luadthong përshkruan shpesh në skicat e tij është miqësia midis njerëzve dhe krijesave të mëdha fantastike. Këto lloje skicash zakonisht kanë një vështrim optimist.

18

Këta banorë të detit të thellë që janë përshkruar duke fluturuar nëpër qiell, i shpikur nga Tithi, duken magjepsës.

Kurrë nuk e dini kur do të rastiseni në një kryevepër tjetër intriguese ndërsa kërkoni diçka në rezervat e imazheve. Portofoli i Tithi Luadthong është vetëm një shembull i gurëve të çmuar që mund të zbuloni në bibliotekën Depositphotos.

Tithi filloi karrierën e tij si një designer, dhe më pas pasioni i tij për shkencën fantastike dhe fantazinë (si dhe debutimin e tij në rezervat e imazheve) e ndihmoi atë të mblidhte adhuruesit e tij të parë dhe të bëhej një artist i mirënjohur dixhital. 


TË NGJASHME